Logotips d'organismes oficials

El PAR reclame l’execució de les basses laterals projectades a la conca del Matarranya

El secretari general del partit, Alberto Izquierdo, va visitar la setmana passada els municipis de Lledó i Pena-roja, i va estar present al míting del PAR per a les Eleccions Municipals de Mont-roig

El secretari general del PAR, Alberto Izquierdo, va visitar la bassa lateral de Lledó, companyat per la seua alcaldessa, María Teresa Crivillé. NDM

El secretari general del PAR, Alberto Izquierdo, reclame al Govern d’Espanya que execute la construcció de mínim tres de les basses laterals d’emmagatzematge d’aigua projectades a la conca del riu Matarranya i que fa pràcticament 20 anys que estan pendents. Segons va considerar Izquierdo, «estes basses assegurarien la supervivència de les explotacions agrícoles i l’abastament d’aigua de boca a pobles de la comarca que pateixen, sovint, restriccions», i va afegir que «la política hidràulica sempre ha estat una de les prioritats del PAR i, tal com recull el nostre pacte d’investidura amb el PP a Aragó, seguirem reivindicant l’ús eficient dels recursos hídrics així com l’impuls íntegre de les obres recollides al Pacte de l’Aigua d’Aragó».

El secretari general del PAR ha fet estes manifestacions en el transcurs d’una visita a la Comarca del Matarranya, dins del programa 731xAragó del Partit Aragonès, que té com a objectiu visitar tots els municipis aragonesos per conèixer les seues reivindicacions i problemes i intentar donar-los resposta des de les diferents administracions. Izquierdo va estar acompanyat per la diputada provincial del PAR, Marta Sancho, i per alcaldes, regidors i membres del partit a la comarca.

La primera parada del viatge va ser a Lledó, on acompanyat per la seua alcaldessa, María Teresa Crivillé, va visitar la primera fase d’una bassa d’emmagatzematge d’aigua de boca, construïda per l’ajuntament i que pretén garantir el subministrament en èpoques de sequera i pluges torrencials que provoquen terbolesa al riu Algars. Crivillé va explicar que, davant d’esta situació, diverses vegades l’any els bombers han de subministrar aigua al poble. L’objectiu de l’ajuntament, explicat per l’alcaldessa, passe per aconseguir fondos FITE per poder concloure el projecte i que el poble pugue rebre aigua de la bassa.

Ja a la tarde, va viatjar a Pena-roja, on va visitar la subseu de Dinópolis Inhóspitak. L’alcalde de Pena-roja, Ricardo Blanch, va transmetre a Alberto Izquierdo la necessitat de renovar estes instal·lacions i els seus continguts per atraure més visitants a esta població. «Dinópolis sempre ha estat una aposta del PAR i defensarem qualsevol projecte d’innovació, sobretot a les diferents subseus, que millore l’oferta i fer-la més atractiva al públic», va dir Izquierdo. A més, va insistir que «el turisme paleontològic és fonamental per a la província, genere llocs de treball directes i indirectes i anime el visitant a conèixer tot el territori».

REDACCIÓ
Mitjans