Logotips d'organismes oficials

Arriba a Vall-de-roures l’estructura de la passarel·la de vianants

La setmana que ve arribarà la segona part del pont i es procedirà a instal·lar tot l'esquelet

A la llera del riu s'ha soldat l'estructura metàl·lica que conformarà la passarel·la. Foto: Marta Jiménez

Esta setmana ha arribat una de les estructures que conformarà la passarel·la sobre el riu Matarranya a Vall-de-roures. Ahir ja es podia veure descansant a la llera del riu, al costat del pont de Ferro, un enorme esquelet metàl·lic de color roig. En conjunt, la infraestructura tindrà 56 metros de longitud i tres metros d’amplada. Serà una passarel·la metàl·lica de dos vanos, de 30 i 26 metros de longitud. Concretament, el que ha arribat a Vall-de-roures és un d’estos vanos, que ha estat traslladat per peces i s’ha soldat allí mateix. Segons comenta l’alcalde de la localitat, Carlos Boné, “la setmana que ve arribarà la segona part del pont”.

Des de l’inici de l’obra a principis d’any, s’han construït els tres punts on se sostindrà la passarel·la, el pilar central al mig de riu i dos estructures a banda i banda on anirà ancorada l’estructura. El següent pas, tal com explica l’alcalde, serà la col·locació de les estructures metàl·liques, que segons els tècnics no afectaran a la circulació pel Pont de Ferro. Després, només quedarà instal·lar la tarima per on passarà la gent i que serà de fusta de freixe. A més, el pont també comptarà amb il·luminació led.

El pressupost per a esta obra és de  500.000 euros. Un projecte molt necessari i que s’està aixecant en paral·lel a l’emblemàtic Pont de Ferro, una infraestructura que porte una important càrrega diària de cotxes i camions, sent a la vegada el camí habitual per a enllaçar Alcanyís, el Matarranya i Tortosa. Una vegada finalitzades les obres, el pas de vianants i el de cotxes sobre el riu Matarranya quedaran perfectament separats, donant la seguretat que es demanava des del territori.

MARTA JIMÉNEZ

 

Mitjans