Logotips d'organismes oficials

La primavera, el moment òptim per recol·lectar plantes medicinals

El jardí botànic de Pena-roja organitza unes jornades de portes obertes als veïns perquè coneguen les plantes silvestres i els seus usos

Video Thumbnail
Flora portes obertes Primavera
Poques setmanes abans de tancar la primavera, el Jardí Botànic Flora de Pena-roja de Tastavins, ha aprofitat el moment per a fer unes jornades de portes obertes. En esta època de l'any l'espai es troba en el seu màxim esplendor i, és per això, que va convidar als veïns del poble a les seues instal·l

Poques setmanes abans de tancar la primavera, el Jardí Botànic Flora de Pena-roja de Tastavins, ha aprofitat el moment per a fer unes jornades de portes obertes. En esta època de l’any l’espai es troba en el seu màxim esplendor i, és per això, que va convidar als veïns del poble a les seues instal·lacions perquè conegueren les plantes pròpies de territori i les seues propietats medicinals.

La primavera és la temporada ideal per a recollir plantes silvestres i aprofitar les seues propietats. Durant la primavera el jardí reneix i els qui es van acostar van poder gaudir d’un agradable passeig ple dels colors i les olors de les calèndules, la flor del saüc, la rosa silvestre o la camamilla. “Hem tingut una primavera una mica de freda, però ha estat bastant bona en aigua i les plantes estan exuberants; moltes estan en la floració i s’han de recol·lectar i assecar-les, per a després poder usar-les durant tot l’any” va explicar durant la visita Evelyn Celma, propietària de Matarrania i Flora.

Des de Flora volen transmetre els usos tradicionals de les plantes, un coneixement que a poc a poc es va perdent. Celma lamenta que “hem deixat d’estar connectats amb la naturalesa i amb tot el que ens pot oferir”. I és que la naturalesa és molt rica i posa al nostre abast tota una completa farmaciola, com explica Celma “coneixent 5 o 6 plantes podem curar i prevenir moltes malalties del dia a dia, com a febre, regles doloroses o mal de cap i panxa“.

Des de Flora promouen l’entorn natural com un recurs i no sols com un espai d’oci i per això reivindiquen els coneixements antics del món rural, sovint poc valorats. Esta és la labor del Jardí Flora i de la seua empresa mare, Matarrania, que es dedica a l’elaboració de cosmètica natural.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans