Logotips d'organismes oficials

La neu fa acte de presència a la zona alta de la comarca, però sense portar complicacions

Les primeres nevades de la temporada han arribat al Matarranya en uns dies de molt de fred. Alguns punts del territori han acumulat 80 litros de precipitació en tres dies, sobretot en forma d'aigua

Video Thumbnail
La neu fa acte de presència a la zona alta de la comarca, però sense portar complicacions
Tal com va anunciar AEMET, les primeres nevades de la temporada han arribat al Matarranya. Dies de molta inestabilitat a la nostra comarca, sobretot en forma d'aigua, però on la neu també va fer acte de presència. De fet, en alguns punts de la comarca es van arribar a acumular ahir 8 centímetres de

Tal com va anunciar AEMET, les primeres nevades de la temporada han arribat al Matarranya. Dies de molta inestabilitat a la nostra comarca, sobretot en forma d’aigua, però on la neu també va fer acte de presència. De fet, en alguns punts de la comarca es van arribar a acumular ahir 8 centímetres de neu. Una neu que també va enfarinar alguns municipis, especialment Torredarques, Mont-roig, Pena-roja i Fontdespatla. Això sí. La nevada no va generar grans dificultats, si bé les màquines llevaneus van estar treballant en algunes carreteres. Especialment a la via A-1414, que és la que connecte Mont-roig i Vall-de-roures, sent l’entorn del riu Escorça i les Crestes de Fontdespatla els punts més delicats. De cara a Morella, a l’alçada del Port de Torremiró, la circulació va quedar tallada als camions i vehicles articulats.

Als municipis més alts del Matarranya, la neu va fer acte de presència a partir de les dos de la tarde. Una nevada que es va allargar fins entrades les 7. Ara bé. La intensa precipitació en forma d’aigua que va caure durant el matí, va fer que els carrers dels pobles estigueren perfectament transitables. Per tant, l’estampa de Nadal va durar sol unes hores. Davant l’alerta groga anunciada des de l’Agència Estatal de Meteorologia, els equips llevaneus estaven preparats per actuar. Hem de recordar que el 15 de novembre es va activar el Pla de Vialitat Hivernal. Un pla d’actuació a carreteres que en el cas del Matarranya contemple el treball de quatre administracions diferents, el qual s’allargue fins al 15 d’abril. De cara a este diumenge, que no es descarte que la neu pugue tornar a aparèixer al territori.

Més de 80 litros al Matarranya
La primera nevada de la temporada ha coincidit en uns dies de molta inestabilitat i precipitació al Matarranya. Els pluviòmetres oficials de la Confederació confirmen més de 80 litros d’aigua en tres dies a la nostra comarca. Al nord del territori, on la precipitació ha segut tota en forma de pluja, destaquen els 75,2 litros acumulats a Valljunquera. A dalt al Port, tenim els 73,8 litros caiguts a La Puntassa, mentre que a Mont-roig, un dels pobles més tocats per la neu, estos dies s’han acumulat 84,8 litros de precipitació. A Pena, la precipitació total ha segut de 85,3 litros. Però allí on més ha plogut és a la serra dels Figuerals, al terme de Vall-de-roures, i on s’han acumulat un total de 89,4 litros de precipitació.

R. LOMBARTE
Mitjans