Logotips d'organismes oficials

Finalitze la temporada de cremes agrícoles controlades

De l'1 d'abril al 15 d'octubre s'active l'època de perill d'incendis forestals. En funció del nivell d'alerta, i d'ara al 31 de maig, es podrà cremar la poda d'olivera

Imatge d'unes actuacions dels equips de prevenció forestal a l'estiu. Foto: NDM

Este mateix dijous es done per acabada la temporada de cremes agrícoles a tot Aragó. Així ho recull l’ordre sobre prevenció i lluita contra incendis forestals, i que defineix entre l’1 d’abril i el 15 d’octubre l’època de perill d’incendis. D’esta manera, i des d’avui mateix, només es pot fer foc si s’acabe complint algun dels tres annexos que diu l’ordre, com són cremes excepcionals, crema de residus de la poda de l’olivera o autoritzacions lligades a instal·lacions de caràcter recreatiu, cultural o similar. De fet, les cremes de la poda de l’olivera s’allargaran fins al dia 31 de maig.

Tot i això, les cremes excepcionals, per a la poda d’olivera i aquelles vinculades a ús recreatiu o cultural, es podran fer en funció del risc d’incendis. Aragó té un Índex de Risc, que és un mapa que es publique a diari i que determine si les condicions meteorològiques i del combustible són adequades per a fer foc en una zona concreta. En aquells dies i zones d’Aragó que l’índex és de color roig està completament prohibit fer foc. Este ‘Índex de Risc’ es pot consultar a través de www.aragon.es/incendiosforestales. També el podem descarregar a diari al nostre correu electrònic, a través de la subscripció gratuïta al mateix enllaç.

REDACCIÓ
Mitjans