Logotips d'organismes oficials

Els agents rurals visiten les aules del CRA Tastavins en unes jornades de consciència ambiental

Mont-roig, Fontdespatla i Pena-roja organitzen una plantada de pins i roures on els alumnes són els protagonistes

Video Thumbnail
Els xiquets del CRA Tastavins fan una plantada d'arbres per a crear consciència amb el medi ambient
Amb un cavegó a una mà i una picoleta a l'altra, els alumnes del CRA Tastavins han viscut una entretinguda plantada d'arbres pels entorns naturals dels seus pobles. Els agents de protecció de la natura assignats als municipis de Mont-roig, Fontdespatla i Pena-roja van aprofitar l'última setmana lect

Amb un cavegó a una mà i una picoleta a l’altra, els alumnes del CRA Tastavins han viscut una entretinguda plantada d’arbres pels entorns naturals dels seus pobles. Els agents de protecció de la natura assignats als municipis de Mont-roig, Fontdespatla i Pena-roja van aprofitar l’última setmana lectiva abans de la Setmana Santa per a visitar les aules, on van impartir diferents xarrades per a explicar la seua labor mediambiental. A continuació, i amb la col·laboració dels corresponents ajuntaments, els agents rurals i els xiquets del CRA van anar a plantar arbres a zones enjardinades de cada municipi. En el cas de Fontdespatla, un dels punts assignats va ser el pati d’escola, mentre que a Pena-roja es van plantar arbres al camí que va a les Roques del Masmut i també a l’entorn del museu etnogràfic.

Jaime Puerto és l’APN assignat a Pena-roja, i va explicar que a través d’estes iniciatives «donem a conèixer la nostra professió i al mateix temps volem crear consciència en el context de canvi climàtic, que els xiquets comencen a valorar la naturalesa, cosa que fem plantant diferències espècies». Dins de les aules, els agents de la natura expliquen quines són les seues funcions, a què es dediquen, qui són i responen totes aquelles preguntes que té l’alumnat. A continuació, van anar a fer treball de camp, i els xiquets van enjardinar zones facilitades des dels ajuntaments. Entre els arbres que es van plantar, varietats de pins i de roures que s’aclimaten molt bé en esta zona. Els xiquets del CRA Tastavins s’ho van passar molt bé. Una vegada plantats els arbres, ara tenen la responsabilitat de cuidar-los.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans