Logotips d'organismes oficials

El territori acumule uns altres 80 litros d’aigua en els últims dies

En el que portem de primavera, en alguns punts dels Ports han caigut més de 300 litros de precipitació, més de la meitat de la que va caure durant tot el curs passat

El riu Matarranya, el seu pas pel pont de pedra de Beseit, este matí. Foto: FÁBRICA DE SOLFA

Primavera plujosa la que estem vivint enguany al Matarranya. Si durant el passat mes de març van arribar a caure més de 150 litros de precipitació, entre l’aigua acumulada el dimecres previ a Setmana Santa i la que ha anat descarregant durant les últimes 72 hores, en sumarem uns altres tants. Els observatoris que té repartits Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) pel territori acumulen més de 80 litros de precipitació al territori en les últimes tres jornades. Si fem un recorregut pels principals observatoris del Matarranya, destaquen els 85.8 litros d’aigua que s’han acumulat a la Puntassa en les últimes tres jornades. Esta precipitació, sumada als més de 67 litros que van caure el dia 13 d’abril, suposen més de 150 litros durant l’abril i més de 300 litros acumulats en el que portem de primavera. A la Puntassa van caure durant l’any passat un total de 587 litros de precipitació. Per tant, esta primavera acumulem més de la meitat d’aigua que tot el curs passat.

Esta situació s’ha repetit en altres observatoris del Matarranya, especialment en els Ports. Als Figuerals, al terme de Vall-de-roures, en els últims tres dies han caigut 82.4 litros de precipitació, i que sumats als 66 litros que van caure la setmana passada parlem de més de 148 litros d’aigua. Als Figuerals, al mes de març, van caure uns altres 102 litros. A l’observatori de Pena, el temporal d’esta setmana ha deixat més de 76 litros de precipitació, quan la setmana passada van caure 75.5 litros més. En el que portem de primavera, en este punt del territori han caigut un total de 246 litros d’aigua. Conforme ens apartem dels Ports, la precipitació va retrocedint. Tot i això, a Mont-roig han caigut més de 75 litros en l’últim temporal, que sumats als 70 de la setmana passada i els 90 del mes de març, sumen un total de 235 litres de precipitació. A Valljunquera, en el que portem de primavera, s’han acumulat més de 180 litros d’aigua.

Per la seua part, a l’observatori meteomassalio.com, que es pot consultar via web, ens diu que s’han superat els 50 litros de precipitació en estos últims tres dies, i que acompanyats als que han descarregat estes últimes setmanes, entre març i abril sumen 125 litros d’aigua.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans