Logotips d'organismes oficials

Èxit en el 25 aniversari del “Dia dels Bolets” amb més de tres mil persones

Les jornades micològiques omplen de gent el poble de Beseit durant tot el cap de setmana

Video Thumbnail
Beceite commemora el 25è aniversari del seu 'Dia dels Bolets' en un cap de setmana molt animat
Entre tres i quatre mil persones s'han acostat a Beseit per a gaudir del 25 aniversari del "Dia dels Bolets" i la 23 edició de les jornades micològiques que s'ha celebrat a la localitat del Matarranya entre els dies 22 i 23 d'octubre. Xerrades, cursos de cuina, degustació de tapes, una exposició mic

Entre tres i quatre mil persones s’han acostat a Beseit per a gaudir del 25 aniversari del “Dia dels Bolets” i la 23 edició de les jornades micològiques que s’ha celebrat a la localitat del Matarranya entre els dies 22 i 23 d’octubre.

Xerrades, cursos de cuina, degustació de tapes, una exposició micològica i fins a una gimcana per als més petits són algunes de les activitats que s’han pogut gaudir durant este cap de setmana. La Fira dels Bolets és una de les propostes culturals i gastronòmiques més assentada de tota la comarca del Matarranya. I és que esta fira micològica porta realitzant-se 25 anys gràcies a l’Associació “Amics dels Bolets” en col·laboració amb l’ajuntament i altres associacions del poble.

“Tenim quatre estands diferents, per a poder degustar diferents tipus de bolets. A més, de diferents llocs on es pot veure micologia i artesania i una exposició micològica, on estan els experts per a explicar diferents tipus de bolets”, comentava Iñaki Urquizu, president de l’associació “Amics dels Bolets”.
Els quatre estands on es podien degustar les diferents tapes han estat de l’Associació Santa Águeda, els Quintos, els Amics del Bolets i la Festa Jove. On s’han repartit més de 5.000 tapes.

Els micòlegs María Luisa Díez i Ángel Leiva, membres del grup Micològic Cesaragusta de Saragossa i Eduardo Fidalgo Prieto, membre de la societat micològica i botànic de Getxo han estat els grans convidats d’esta cita. Entre les seues xerrades, es parlaven temes com la cuina, els bolets en la tardor aragonesa, així com sobre les xarxes socials i la fotografia com a eines per a la descripció d’un bolet. “Buscar esta connexió amb les noves tecnologies que tenim a la butxaca i com descriure un bolet per a saber com hem de fer les fotografies”, comentava Fidalgo.

Va haver-hi una grandíssima afluència de gent en la localitat de Beseit en el “Dia dels Bolets” i les Jornades micològiques. En un cap de setmana en el qual s’estima que han passat entre 3 i 4 mil persones “ja siga a visitar la fira, a degustar les tapes o simplement a veure el poble”, comentava Urquizu. El president de l’associació destacava també el suport rebut.

Un cap de setmana en el qual també s’intenta conscienciar i ensenyar a la població en la manera d’actuar en la muntanya per a no danyar-la ni embrutar-la durant la pràctica d’esta afició.

ISABEL APARICIO

 

 

Mitjans