Logotips d'organismes oficials

Innovació i sostenibilitat, grans reptes de la indústria agroalimentària

El Clúster Agroalimentari d'Aragó es trobe al Matarranya per parlar de crowdfunding i mecenatge tecnològic

La Torre del Visco va ser l'espai triat pel Clúster Agroalimentari d'Aragó per acollir les jornades d'Immersió en Innovació. | Foto: NDM

El dijous 27 d’octubre, la Torre del Visco va ser l’espai triat pel Clúster Agroalimentari d’Aragó per acollir les jornades d’Immersió en Innovació. Durant la sessió, que es va allargar tot el dia, firmes especialitzades en l’elaboració de vi, mestres cervesers, empreses dedicades a l’elaboració de pasta, així com el sector carni, que va comptar entre d’altres amb la presència del Grupo Arcoiris, van participar en diferents activitats i xarrades, que enguany es van centrar especialment en Nous projectes per a finançar projectes de R+D+i a la Indústria Agroalimentària. De fet, al llarg de la sessió es van donar a conèixer diferents fórmules per recolzar projectes de desenvolupament i d’innovació, com és el cas del crowdfunding o el mecenatge tecnològic, i que també s’estan aplicant al món de l’agroindústria. Unes jornades que van tindre la presència del conseller d’agricultura del Govern d’Aragó, Joaquín Olona, a més de la directora general de Promoció i Innovació Alimentària, Carmen Urbano, que va tancar les jornades viscudes al Matarranya.

Pel que fa al congrés, María Eugenia Hernández, que és la directora gerent de Clúster Agroalimentari, va destacar que «és una jornada que està orientada als socis on hem presentat models privats per finançar projectes d’innovació». Fórmules de finançament que, segons Hernández, «són més àgils, poden tindre un tracte més personalitzat i poden servir per a finançar projectes més menuts», que s’adapten a la realitat de moltes empreses agroalimentàries. Hernández va posar èmfasi en fórmules com el crowdfunding, que «moltes vegades associem a projectes culturals o amb finalitats solidàries, però que també ens poden servir per a una empresa de pasta alimentària o una firma de vi». La directora gerent del clúster va parlar també del mecenatge tecnològic, i que «són models que han utilitzat molt les startups i que també pot fer servir un sector tan tradicional com l’alimentació», ja per al mecenatge tecnològic «no cal tindre una base tecnològica, encara que sí aliances amb este tipus d’empreses».

Per la seua part, el conseller Olona va remarcar l’esforç del sector per la innovació, i va entendre que «l’agroindústria és la peça clau per fer arribar els aliments que produïm als mercats. S’ha fet un pas molt important en l’exportació i un altre eix fonamental és la innovació. No podem pensar en un sistema agroalimentari que no aborde la innovació tecnològica en totes les seues dimensions», i és que la cadena de valor que alimente la humanitat és al centre d’atenció de les inversions globals.

R. LOMBARTE
Mitjans