Logotips d'organismes oficials

La zona alta del Matarranya es desperte pintada de blanc per les primeres nevades

Per al dijous s'espera un nou front que podria tornar a deixar blanca la comarca

Video Thumbnail
La zona alta del Matarranya es desperte pintada de blanc per les primeres nevades
Al Matarranya, ha arribat la primera nevada de l'any. Durant la tarde d'ahir va començar a nevar per tota la comarca, unes precipitacions en forma de neu que s'han repetit este matí en les cotes més altes. Tot i que es tracta de nevades anecdòtiques, es va posar en marxa el protocol de viabilitat hi

Al Matarranya, ha arribat la primera nevada de l’any. Durant la tarde d’ahir va començar a nevar per tota la comarca, unes precipitacions en forma de neu que s’han repetit este matí en les cotes més altes. Tot i que es tracta de nevades anecdòtiques, es va posar en marxa el protocol de viabilitat hivernal i van sortir les màquines llevaneu a tirar sal a les carreteres, però sense necessitat d’abaixar la cunya.

Al voltant de les 5 de la tarde, els veïns de diversos pobles de la comarca del Matarranya es van veure sorpresos per l’arribada de les primeres volves de neu de l’any. En alguns dels municipis no ha arribat a quallar, però en altres, sobretot aquells situats a cotes més altes, com Mont-roig, Torredarques, Fontdespatla i Pena-roja, una lleugera capa de neu cobria les teulades i les muntanyes.

El dia d’avui s’ha despertat amb una estampa blanca. L’enfarinada que va caure ahir per la tarde s’ha mantingut a les zones més altes de la comarca del Matarranya, gràcies a les baixes temperatures que s’estan registrant durant estos dies. Durant les primeres hores del matí encara ha caigut una mica de neu en algun punt, a les cotes més altes, i encara es conserve una lleu enfarinada a la muntanya i a les teulades. En algun punt del territori s’han arribat a acumular fins a 2 centímetros de neu.

Cal destacar que tot i les baixes temperatures i les lleugeres nevades, no s’ha hagut de lamentar cap incidència en el trànsit rodat. Ahir es va posar en marxa el protocol de viabilitat hivernal i es van poder veure les primeres llevaneus de l’any repartint sal per les carreteres de la comarca.

Per al que quede de dia, no s’esperen precipitacions i es podria obrir una mica el cel. Les temperatures es quedaran entre els 5 i 7 graus de màxima, i els vents seran suaus de ponent, tot i que demà podria haver-hi un nou episodi de nevades. Seguint la línia d’ahir, serà poc abundant i es concentrarà principalment durant esta nit, la pròxima matinada i primeres hores del matí de dijous. Les temperatures encara seran fredes, amb màximes que rondaran els 5 graus i mínimes en negatiu.

Per al final de setmana no s’esperen precipitacions i tornarem a veure el sol. Això si, les temperatures continuaran baixes, amb mínimes negatives i màximes que no superaran els 6-7 graus de màxima.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans