Logotips d'organismes oficials

La carretera d’Arenys a Calaceit tardarà en estar totalment condicionada

Dels més de 8 quilòmetres que té la vida, només 2,5 estaran en bon estat quan s'acaben les obres actuals

Les obres vigents comporten lo nou traçat / Foto: PVS

La via TE-V-3341 que unix el municipi d’Arenys de Lledó amb la carretera A-1413 a Calaceit i Queretes continua sent una reivindicació. Una via d’uns 8 quilòmetres que comunica la localitat amb el nord del Matarranya i que seguix en condicions pèssimes malgrat la contínua reclamació del Consistori i dels veïns. Més de dos anys han passat ja des que s’executara la primera fase. Al 2017 van iniciar els treballs d’este projecte que comprenia solament un quilòmetre d’esta via. Estos treballs estan acabant de condicionar-se ara. L’asfaltat del quilòmetre de carretera que es va adequar es va quedar pendent dos anys arrere i és ara quan s’han représ estes labors. A més, falte col·locar la barrera de seguretat i tampoc hi ha senyalització horitzontal.

Quasi 2,5 quilòmetres quedaran condicionats entre la primera fase i la que està actualment en procés amb un nou traçat i l’ampliació de la calçada. L’última, que va impulsar la Diputació Provincial de Terol, va començar fa aproximadament 4 mesos i podria allargar-se uns quants mesos més. Una obra amb un valor total de 288.000 euros i executada per Construccions Lecha. “Les obres podrien anar més ràpid però només comptem amb una màquina picadora i dos camions”, va explicar l’alcalde, Xavi Cortés.

La resta de carretera és una reclamació vigent de l’Ajuntament d’Arenys de Lledó. De moment, no existix el projecte que suposaria el condicionament de la resta del traçat.

Mitjans