Logotips d'organismes oficials

Vall-de-roures lluitarà per ser l’escenari triat per a les pròximes campanades de Telecinco

La capital competirà per a tornar a fer-se amb el guardó que cada any entrega Ferrero Rocher i el guanyador es convertirà en l'escenari de les campanades de Mediaset

Carlos Boné amb Isabel Presley i Jesús Vázques amb la resta d'alcaldes / Foto: NDM

El poble medieval de Vall-de-roures podrà revalidar el títol de poble més especial d’Espanya que ja va aconseguir l’any 2013 gràcies a la iniciativa ‘Envuelve de luz tu pueblo’, de Ferrero Rocher.

A més de la ja tradicional il·luminació nadalenca que Ferrero Rocher instal·la al poble guanyador, enguany està en joc convertir-se en l’escenari de les campanades de Mediaset, concretament de Telecinco, una retransmissió que l’any passat va comptar amb prop d’un milió d’espectadors.

Vall-de-roures, amb prop de 2.400 habitants i un dels ‘Pueblos más bonitos de España’ segons l’associació del mateix nom, competirà amb altres quatre pobles que també han sigut guardonats en anys anteriors, entre els quals es troben Rubielos de Mora (Terol), Pobla de Sanabria (Zamora), Morella (Castelló) i Guadalupe (Càceres). La signatura italiana vol celebrar així les seues tres dècades de trajectòria a Espanya, sota el lema ’30 anys de llum junts’.

L’edició més especial d’aquest concurs va ser presentada ahir en la seu de l’ambaixada italiana a Madrid. A més de l’ambaixador d’Itàlia a Espanya, Stefano Sannino, i la directora general de Ferrero Ibérica, Antonella Sottero, també van assistir a l’esdeveniment Isabel Preysler, Jesús Vázquez i tots els alcaldes dels pobles participants, inclòs Carlos Boné, primer edil de Valderrobres. Esta vilapot presumir d’haver guanyat la primera edició del concurs fa cinc anys i de figurar en la llista de l’associació ‘Pueblos más bonitos de España’. I és que, a més del seu espectacular patrimoni, esta població destaca “per ser un dels pobles més bonics d’Espanya; encara que realment és la seua gent, els veïns, els qui ho fan bonic, els qui ho han convertit en un poble amb llum pròpia”, tal i com va manifestar Boné. Així també ho van reconéixer des de Ferrero Rocher, ja que van destacar que quan ho van triar per a ser el primer guanyador de la seua campanya ‘Envuelve de luz tu pueblo’ va ser perquè els va commoure que aquell any s’haguera preferit destinar els fons de la il·luminació nadalenca a altres causes socials com a menjador o guarderies.

El seu monumental castell de finals del segle XII, el pont de pedra que travessa el riu Matarraña i els seus estrets carrerons empedrats captiven cada any a milers de visitants. Els turistes, que acudeixen atrets per la seua gastronomia i els seus paisatges pintorescos, han arribat a batejar aquesta zona com ‘la Toscana espanyola’, a causa dels seus colors ocre, les seues muntanyes i els seus rius.

El públic serà qui, una vegada més, tinga el poder de decidir amb els seus vots quin poble és mereixedor de l’homenatge d’enguany. Les votacions es realitzaran a través de la pàgina web de Ferrero Rocher (www.ferrerorocher.com) en dues fases. Del 30 d’octubre al 8 de desembre se celebrarà la primera d’elles, en la qual els usuaris podran votar a un dels cinc pobles que participen. La segona fase tindrà lloc del 9 al 15 de desembre, i en ella es votarà als dos pobles finalistes, és a dir, aquells que més vots hagen obtingut durant la fase anterior.

A més, entre tots els votants se sortejaran deu piràmides de Rocher amb 96 unitats de bombons cadascuna. El poble guanyador es donarà a conéixer el pròxim 21 de desembre en televisió, i es comunicarà també a través de la web de la promoció.

Un revulsiu per al turisme rural

Des que començara l’any 2013, la campanya de Ferrero Rocher s’ha convertit en una dels grans incentius per al turisme rural, en un país en el qual la despoblació constitueix un dels grans reptes als quals enfrontar-se.

La iniciativa, a més d’il·luminar municipis durant l’època nadalenca, serveix per a situar-los en el mapa i atraure a nous visitants. I és que, el turisme resulta una activitat fonamental per a la subsistència de restaurants, botigues, museus, hotels i cases rurals.

REDACCIÓ
Mitjans