window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

La DPT millorarà camins rurals a La Vall del Tormo i una séquia obstruïda per unes obres

El vicepresident i diputat de l'Àrea d'Infraestructures, Alberto Izquierdo, es va comprometre a donar solucions a aquestes demandes en una visita al municipi al costat de la diputada Berta Zapater

D'esquerra a dreta, l'alcalde Raúl Bordás, el vicepresident Alberto Izquierdo i la diputada Berta Zapater, visitant la zona que l'Ajuntament demanda arreglar.

Una séquia obturada per una obra en una carretera des de fa anys i la millora dels camins rurals per facilitar la feina als agricultors de la zona són algunes de les principals demandes que va traslladar l’alcalde de la Vall del Tormo, Raúl Bordàs, a la Diputació de Terol. Així ho va explicar el primer edil al vicepresident i diputat delegat de l’Àrea d’Infraestructures, Alberto Izquierdo, i la diputada Berta Zapater, que van visitat el municipi, on es van comprometre a actuar per atendre aquestes demandes.

En concret, el municipi va sol·licitar a la institució que solucione el problema d’una séquia obstruïda després d’unes obres d’eixamplament fa uns anys a la carretera TV 3001 al seu pas per la localitat. “La reparació de la séquia és una demanda molt necessària perquè d’aquí a uns mesos començaran els regs i els agricultors ho necessiten per no deixar els camps sense regar i que hi haja la màxima producció possible” va dir Bordás.

Izquierdo es va comprometre a resoldre aquesta situació, dins el programa d’actuació de millora de camins rurals, amb el qual a més es milloraran prompte algunes d’aquestes vies en el municipi.

“Els camins rurals donen vida als municipis, faciliten la feina als agricultors i ramaders d’aquesta província” i per això creu que cal “intentar facilitar-los la vida”, va dir Izquierdo que també va coneixer, al costat de la diputada Berta Zapater, altres demandes del municipi, en matèria de millora de vies urbanes o la necessitat d’actuar en la restauració de l’església.

Plans excepcionals i urgents

La Diputació de Terol està fent un important esforç aquest final d’any en l’arranjament de carreteres i camins rurals, gràcies a dos plans urgents i excepcionals per actuar en aquestes vies, als quals s’ha dedicat un pressupost total de 2,8 milions d’ euros.

En concret el Pla urgent de la Diputació de Terol per a l’arranjament de camins rurals beneficia 65 municipis de la província de Terol, amb un pressupost de 315.000 euros.

Aquest pla ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’empresa pública Tragsa, que aporta a través de contractes amb empreses locals fins a dotze equips de maquinària, que reforcen els cinc de què disposa la Diputació per a aquests treballs.

REDACCIÓ
Mitjans