Logotips d'organismes oficials

Insectes, panxeta i cacau en les Jornades Gastronòmiques de l’IES

En la ponència inaugural el públic va descobrir els secrets dels insectes com a ingredients culinaris.

Video Thumbnail
Jornades Gastronomiques IES Matarraña Insectes
La combinació entre l'extraordinari i la tradicional és el plat principal de les XV Jornades Gastronòmiques de l'IES Matarranya. Emmarcada en les formacions de cuina i restauració que s'ofereixen des del centre d'educació secundària, la inauguració de la nova edició de les jornades va tenir lloc aqu

La combinació entre l’extraordinari i la tradicional és el plat principal de les XV Jornades Gastronòmiques de l’IES Matarranya. Emmarcada en les formacions de cuina i restauració que s’ofereixen des del centre d’educació secundària, la inauguració de la nova edició de les jornades va tenir lloc aquest mateix dilluns a Vall-de-roures. Els protagonistes: els insectes, el cacau i la panxeta. Tres ingredients amb molt de joc als quals es dedicaran xerrades, ponències i formacions i un acte final en què es lliuraran els premis del concurs de receptes.

Les guardonades seran una empanada amb costella barbacoa aromatitzada amb insectes i un coulant de xocolata amb insectes. Els ingredients de les jornades són triats pels interessos dels alumnes que sotmeten el protagonisme dels actes a una rigorosa votació. L’acte inaugural va ser la ponència a càrrec de xef Roger Guevara, bàrman i propietari de la cocteleria Mai Tai Exòtic de Saragossa, que va parlar sobre el que ell mateix qualifica com “els superaliments del futur” pel seu alt valor nutricional, ja que contenen 10 vegades més proteïnes que la carn bovina. Un estudi detallat és necessari per oferir diferents tipus de sabors a cada plat gràcies al que Guevara va catalogar com “aquests ingredients”.

Les jornades es prolongaran fins al pròxim 7 de febrer amb la col·laboració de diverses empreses del Baix Aragó. Chocolates Isabel d’Alcorisa acudirà aquest mateix divendres al centre per demostrar que “tot i que el cacau prové dels tròpics, Espanya va ser el primer productor d’Europa”, segons va relatar Fran Estevan, professor de centre. Durant aquestes dues setmanes el Restaurant Chapeau del centre, que obre les seues portes tots els dijous, oferirà un menú dedicat a aquests ingredients.

PAULA VIVER
Mitjans