Logotips d'organismes oficials

Omezyma desplaça l’última convocatòria dels fons LEADER a Fondespatla

Els fons compten amb 600.000 euros per repartir entre els projectes escollits.

El Cubic de Fondespatla va acollir la sessió informativa sobre els ajuts europeus. / Foto: J. Puig
Video Thumbnail

Ajuts LEADER

https://youtu.be/LmWlZ3kkhQ8 El passat divendres 30 de gener el Grup d'Acció Local Baix Aragó-Matarranya va acollir a l'edifici del Cubic de Fondespatla una sessió informativa sobre la vigent convocatòria dels fons europeus LEADER que a més, serà l'última d'aquest tipus d'ajudes. Els romanents de l'

El passat divendres 30 de gener el Grup d’Acció Local Baix Aragó-Matarranya va acollir a l’edifici del Cubic de Fondespatla una sessió informativa sobre la vigent convocatòria dels fons europeus LEADER que a més, serà l’última d’aquest tipus d’ajudes. Els romanents de l’última convocatòria LEADER, en cas que n’hi haja, es recuperaran per al febrer del 2021.

L’enfocament de les ajudes LEADER consisteix a cedir la iniciativa de planificació a les comunitats locals de cada territori rural que, organitzades en grups d’acció local, associacions públic-privades,  elaboren i executen una estratègia de desenvolupament per al territori aprofitant els seus recursos.

Des de fa més de 20 anys aquest tipus d’ajudes ha estat un important component de la política de desenvolupament rural de la Unió Europea traslladat a la zona gràcies al GAL Baix Aragó-Matarranya. En aquest sentit, qualsevol negoci o comerç que preste algun tipus de servei a les petites localitats pot ser elegit per rebre una ajuda monetària de fins a 600.000 € que es repartiran entre tots els projectes que puguen abastar-entre productius, no productius i iniciatives amb diversos socis. A més, els fons LEADER també acullen projectes agroalimentaris i forestals. Els ajuntaments, comarques i associacions sense ànim de lucre dels pobles de més de 500 habitants també podran presentar les seues propostes. El primer tram de la convocatòria 2020 finalitzarà el pròxim 29 de febrer i el segon, el 30 de setembre.

Aquesta convocatòria LEADER també podrà acollir sol·licituds davant greuges produïts pel temporal Glòria. Tot i que no podrien concedir ajudes a agricultors o ramaders, qualsevol altre servei que haja estat afectat per les condicions meteorològiques adverses optarà al recurs de modernització o millora d’aquest servei.

PAULA VIVER
Mitjans