Logotips d'organismes oficials

Tèrmits, rat-penats, humitats i males restauracions posen en perill el patrimoni

Els ajuntaments de Pena-roja i Fondespatla soliciten a Patrimoni actuar en l’ermita de la Mare de Déu de la Font i l’església del Salvador

Imatge de la petxina de l'esgl´´rsia de Fondespatla afectada per una mala restauració. / Foto: M. Jiménez

Molts dels tresors del Matarranya segueixen concentrant-se en els edificis religiosos. Ermites i esglésies contenen antiguitats, pintures i instruments que avui dia es consideren únics al territori. Però aquest patrimoni sovint es manté en males condicions, els ajuntaments sol·liciten al departament de patrimoni de la DGA què es conserven adequadament.

Aquest és el cas de Fondespatla que veu com estan en perill l’orgue barroc pels tèrmits i les pintures de l’església per les humitats i una mala restauració.

Video Thumbnail

Esglesia fondespatla

Molts dels tresors del Matarranya segueixen concentrant-se en els edificis religiosos. Ermites i esglésies contenen antiguitats, pintures i instruments que avui dia es consideren únics al territori. Però aquest patrimoni sovint es manté en males condicions, els ajuntaments sol·liciten al departament

A Pena-roja, veuen perillar el conjunt de la Mare de Déu de la Font. L’esvoranc del pont de pedra segueix creixent i el sostre mudèjar és tacat per humitats i rat-penats.

Video Thumbnail

Mare de Deu de la Font PNRJ

Molts dels tresors del Matarranya segueixen concentrant-se en els edificis religiosos. Ermites i esglésies contenen antiguitats, pintures i instruments que avui dia es consideren únics al territori. Però aquest patrimoni sovint es manté en males condicions, els ajuntaments sol·liciten al departament

Mitjans