Logotips d'organismes oficials

Els vins del Matarranya entren al mercat internacional de la mà de Lagar d’Amprius

La garnacha del 2016 està triomfant perquè compleix amb els paràmetres que demana el mercat i el seu vi és el perfil que busca el client

Vins Lagar d'Amprius premiats per la Guia Peñín. / Foto: NDM

Lagar d’Amprius Garnacha 2016 aconsegueix 92 punts en la Guia Peñín, una de les guies més importants sobre el vi espanyol. Pedro Casas, gerent de Lagar d’Amprius, explica que és complicat situar-se en un mercat internacional amb tantes denominacions d’origen. “Es creix a poc a poc, però la il·lusió és la que manté. Portar el Matarranya com a bandera, és un valor afegit”.

La marca de vi del Matarranya ha aconseguit posicionar-se i trobar un buit en el mercat internacional gràcies a reconeixements com aquest. “Aquests són empentes molt bones, alguna cosa estarem fent bé quan premien uns vins d’una zona totalment desconeguda a nivell mundial”, explica Casas.

Les vinyes situades al Mas d’en Roch i Mas d’en Jerra, a Calaceit i Arenys de Lledó respectivament , “van agafant caràcter i segons la climatologia el 2016 va ser un bon any”. Casas explica que la garnacha del 2016 està triomfant perquè compleix amb els paràmetres que demana el mercat i el seu vi és el perfil que busca el client. Lagar d’Amprius “reuneix les condicions que estan buscant en els vins que marquen tendència”.

La marca no és la primera vegada que rep un reconeixement d’aquesta categoria, i és que la seva anyada de 2016 ha rebut importants reconeixements internacionals com la Medalla d’Or de Grenaches du Monde en 2019, la Bacchus Or en 2018 i la Mundus Vini Or també en 2018. Així mateix, la Guia Peñín també inclou amb altes puntuacions a uns altres dels seus vins com el Lagar d’Amprius Syrah/Garnacha 2016 (90 punts), Lagar d’Amprius Gewürztraminer 2016 (90 punts) i Lagar d’Amprius Chardonnay 2016 (89 punts).

JOSÉ BLANCH
blank Mitjans blank