Logotips d'organismes oficials

Art, gastronomia i territori fusionats en una exposició d’art a la Fàbrica de Solfa

L'exposició tracta de connectar al visitant amb la naturalesa, l'entorn del territori i la gastronomia

Visitants durant la inauguració de la mostra d'art. / Foto: S. Colomé

L’Hotel La Fàbrica de Solfa de Beseit acull fins al pròxim 15 d’abril la mostra d’art ‘Organic’ d’Álvaro Lombarte. En l’exposició es podran trobar fins a 22 obres artístiques d’estils molt variats com ara pintures amb tècniques acríliques i escultures de materials orgànics com a resina, estelles o espart. De fet, l’origen d’aquests materials és el que dóna nom a la mostra d’art.

L’exposició tracta de connectar al visitant amb la naturalesa, l’entorn del territori i la gastronomia. Per a això el xef de l’Hotel Fàbrica de Solfa, Kike Micolau, ha dissenyat una interpretació gastronòmica de la mostra amb la finalitat de “fusionar gastronomia amb art, que tenen molt a veure”, explicava Javi Moragrega, copropietari de l’establiment. Tal com assenyala Moragrega, la intenció és que “hi hagi un sabor de l’artista i del territori dins del plat”.

Álvaro Lombarte, nascut a Pena-roja i criat a Alcanyís, reconeix al Matarranya com una gran font d’inspiració. “Venir a Beseit no és cap esforç, és com venir a un lloc ideal, natural”. Lombarte assegura que “aquest és un lloc privilegiat”.

Les històries Gurmet de la Fàbrica de Solfa van néixer un any enrere amb motiu del desè aniversari de l’establiment i en honor al germà difunt dels propietaris. La intenció des de l’Hotel és continuar amb la sèrie d’Històries Gurmet amb l’objectiu de donar visibilitat a artistes de la zona. Tal com explica Moragrega, “buscarem la manera de portar gent sempre que podem, a nosaltres ens donen un plus i nosaltres també donem un plus a l’artista”.

Video Thumbnail

Expo Fabrica de Solfa Beseit

L'Hotel La Fàbrica de Solfa de Beseit acull fins al pròxim 15 d'abril la mostra d'art ‘Organic’ d'Álvaro Lombarte. En l'exposició es podran trobar fins a 22 obres artístiques d'estils molt variats com ara pintures amb tècniques acríliques i escultures de materials orgànics com a resina, estelles o e

JOSÉ BLANCH
Mitjans