Logotips d'organismes oficials

Mont-roig informa els seus veïns del seu nou desfibril·lador automàtic

En la sessió teoricopràctica es va informar del procés d'actuació en una parada cardiorespiratòria

En la part pràctica alguns dels veïns van poder practicar una Reanimació Cardiopulmonar. / Foto: J. Blanch

El dispositiu és d’ús públic per als veïns i està situat en un punt estratègic en cas d’emergència. Concretament s’ha col·locat en el punt més cèntric del municipi, prop de l’ajuntament i del consultori mèdic. A més, el desfibril·lador és automàtic de manera que qualsevol veí sense coneixements previs pugui utilitzar-lo seguint les instruccions del dispositiu.

El divendres 7 de març els veïns de la localitat van assistir en el Saló Cultural a una xerrada informativa sobre l’ús del desfibril·lador que a més també va tenir una part pràctica on alguns dels veïns van poder practicar una Reanimació Cardiopulmonar. La formació va estar a càrrec de la veïna i infermera del centre de salut de Valderrobres Lidia Saura i el seu company José Manuel Lorente del mateix centre.

En la sessió teoricopràctica es va informar del procés d’actuació en una parada cardiorespiratòria. Yolanda Guach, regidora de l’ajuntament, “vam creure que era necessari explicar a la gent en què consistia un desfibril·lador i en quins casos s’havia de fer servir”. La satisfacció pels veïns és notòria, tal com afirma Paquita Albesa: “Crec que és molt important, estem molt aïllats dels centres de salut i en un moment determinat no es podria salvar”. Així mateix, Guach va sentenciar, en referència al dispositiu, “és tenir un salvavides, que ojalá no hàgim d’utilitzar-lo mai, però en el cas que ocorri que aquí el tinguem”. I és que la idea de la instal·lació del desfibril·lador ve des de fa ja tres legislatures.

JOSÉ BLANCH

 

blank Mitjans blank