Logotips d'organismes oficials

La Delegació del Govern recorda als autònoms d’Aragó que poden optar a una ajuda mínima de 950 euros

Els qui treballen per compte propi percebran el 70% de la seua base de cotització i quedaran exempts del pagament de la seua quota mensual

Poden acollir-se directament aquelles persones l'activitat de les quals haja de parar o els qui patisquen un intens descens d'ingressos. / Foto: M. Jiménez

La delegada del Govern a Aragó, Pilar Alegría, ha explicat avui a les autònomes i autònoms de la Comunitat que poden optar a una ajuda mínima per valor de 950 euros. Així ho ha expressat la delegada en una carta remesa a les principals organitzacions de persones treballadores per compte propi d’Aragó. Pilar Alegria els ha manifestat “el compromís del Govern per donar la resposta més eficaç en una situació d’urgència i excepcionalitat”.

Davant els dubtes sorgits en els últims dies, la delegada del Govern ha explicat els detalls del Reial decret de mesures urgents extraordinàries per a fer front a l’impacte econòmic i social del COVID-19, aprovat en Consell de Ministres el passat 17 de març.

Aquest recull una “prestació extraordinària per cessament d’activitat per als afectats per declaració de l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel Covid-19″, que està vinculada al treball per compte propi.

Des del passat 15 de març i durant almenys un mes, les autònomes i els autònoms poden acollir-se a aquesta línia d’ajudes. Aquesta els exonera d’abonar

La quota mensual i, a més, serveix per a abonar el 70% de la seua base reguladora, amb un mínim de 661 euros, la qual cosa unida a l’exempció de la quota es tradueix en un benefici mínim valorat en 950 euros.

A aquesta línia d’ajudes poden acollir-se també aquelles persones que no hagen cotitzat el període mínim per a tindre dret a la prestació. En aquest cas percebran el 70% de la base mínima. La condició indispensable per a tots els casos és trobar-se al corrent de pagaments, encara que s’habilita un termini de 30 dies naturals per a regularitzar aquesta situació, la qual cosa donarà dret a la prestació completa.

El període de percepció d’aquesta mesura de protecció social, que serà com a mínim d’un mes o fins a l’últim dia del mes en què finalitze l’estat d’alarma, computarà com a període cotitzat. No obstant això, no es descomptaran els dies a l’efecte de futures prestacions. Poden acollir-se a aquestes ajudes aquelles persones l’activitat de les quals quede suspesa amb la declaració de l’estat d’alarma o els qui patisquen una disminució d’ingressos, en el mes en què se sol·licita la prestació, d’un 75% respecte a la mitjana mensual corresponent al semestre anterior.

D’altra banda, el Consell de Ministres ha flexibilitzat el pagament de les quotes dels autònoms. Ha habilitat una sèrie d’ajornaments de fins a sis mesos sense recàrrec o amb uns interessos molt avantatjosos, segons el cas. A més, l’accés a la prestació extraordinària per cessament d’activitat per a professionals del camp i de la cultura s’ha facilitat.

A més, des de Delegació del Govern es recorda que el Reial decret del 17 de març inclou l’autorització per a donar avals a empreses i autònoms “per a atendre les seues necessitats derivades, entre altres, de la gestió de factures, necessitat de circulant, venciments d’obligacions financeres o tributàries o altres necessitats de liquiditat” per un import màxim de 100.000 milions d’euros. Corresponen al Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, que a més dona suport a un augment de l’endeutament de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) per altres 10.000 milions d’euros per a fer front a aquesta situació.

REDACCIÓ
Mitjans