Logotips d'organismes oficials

Les farmàcies continuen la seua tasca de servei públic tot i les mancances pel desproveïment

Recorden que la millor prevenció és rentar-se bé les mans i mantenir la distància social

Video Thumbnail
Farmacies
Les farmàcies com a servei essencial per a la població continuen obertes al públic. Són un dels pilars del sistema sanitari, on la gent acudeix per abastir-se de medicaments i com a punt d'informació sanitària. Els farmacèutics mantenen esta labor com poden, ja que des de l'inici de la pandèmia han

Les farmàcies com a servei essencial per a la població continuen obertes al públic. Són un dels pilars del sistema sanitari, on la gent acudeix per abastir-se de medicaments i com a punt d’informació sanitària. Els farmacèutics mantenen esta labor com poden, ja que des de l’inici de la pandèmia han patit el desproveïment de material bàsic de protecció sanitària i no esperen que els arribo abans de dos setmanes.

Les farmàcies són el primer element de la cadena sanitària on acudeix la població en cas de patir un problema de salut. I davant l’actual situació d’emergència sanitària les farmàcies s’han vist desbordades davant l’alta demanda de mascaretes, guants o gels desinfectants. També han registrat un augment de ventes de paracetamol, el medicament recomanat per combatre els símptomes lleus del coronavirus.

Davant la falta de material de protecció, la farmacèutica de Pena-roja, Amparo Barberà, recorda que la principal mesura de prevenció és evitar tocar-se la cara, rentar-se bé les mans amb sabó i mantindre una distància d’almenys metre i mig entre persones. Igual que no tenen material sanitari per vendre, el col·lectiu de farmacèutics denuncien que ells mateixos no poden protegir-se com deurien, el que posa en risc el servei, en cas de que es produeixi un contagi entre el personal.

Davant l’allau d’informació i també de notícies falses, es recomana consultar fons oficials o preguntar a professionals sanitaris. Les farmàcies, com a servei públic, estan al dia de les darreres informacions i novetats sobre el coronavirus.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans