Logotips d'organismes oficials

La Freixneda “soluciona” el problema de potabilització de l’aigua

Cada dia s'injecten 60.000 litres d'aigua de Vall-de-roures.

Fins ara el consistori havia estat repartint 1.800 garrafes d'aigua a les cases. /Foto: NDM

Des del passat divendres 27 de març La Freixneda s’ha trobat sense subministrament d’aigua potable. I és que els tècnics del departament de control d’aigua de la Comarca del Matarranya van detectar un augment del nombre de nitrats, que superava el límit establert per al consum humà.

Gràcies a l’enginy de l’alguacil del poble s’ha aconseguit idear una solució que ha fet que, des de fa unes hores, els veïns i veïnes puguin tornar a disposar d’aigua potable a les seves aixetes. “Juntament amb els bombers, estem injectant cada dia 60.000 litres d’aigua provinent de Vall-de-roures. Amb això aconseguim una concentració de nitrats de 41mg/l i, per tant, l’aigua és apta per al consum, tal com ens han confirmat Sanitat“, va explicar Fontanet.

Per ara es continuaran fent dos anàlisis diaris amb l’objectiu de seguir controlant el nivell de nitrats. Si deixa de ploure, la previsió és que d’aquí una setmana la situació estigui totalment controlada i que el subministrament d’aigua reprengui la normalitat.

Una feina imprescindible i essencial la que han estat fent els técnics de control d’aigua de la Comarca. Per això, es continua fent en regularitat: “Som els encarregats de portar el control de la potabilització de l’aigua, tant de la revisió diària dels dipòsits, com el control de la potabilització o de les analítiques que s’han de realitzar. Per això, continuem treballant en tota normalitat perquè és un servei essencial. Això sí, estem prenent mesures de protecció especials”, va comentar Arturo Queral, tècnic de la Comarca.

“És un problema que ara mateix només afecta a La Fresneda. Els informes que tenim de l’aigua del Tastavins no mostren cap problema, igual que les captacions dels altres pobles. El nostre afluent té unes derivacions d’unes zones que estan contaminades. És un problema que s’ha de plantejar a llarg termini”, va comentar José Ramon Gimeno, antic edil de La Freixneda.

SABINA COLOMÉ

 

Mitjans