Logotips d'organismes oficials

Es registren 11 nous positius i les primeres morts per coronavirus a la residència de Vall-de-roures

L’ajuntament de Vall-de-roures ha comprat tests per valor de 18.000 que, finalment, seran assumits per l’empresa Arcoiris.

Els tests es realitzaran a tots els ancians i professionals del centre. / Foto: NDM

Després de que el passat divendres 27 de març es detectaren cinc contagis per COVID-19 a la residència d’ancians de Vall-de-roures, la situació s’ha complicat. En total, s’han detectat 16 positius per coronavirus, tres dels quals han mort durant el passat cap de setmana.

Així, es sumen un total de onze nous positius als cinc que s’havien detectat prèviament. D’aquests, quinze corresponen a ancians, mentre que un és el primer sanitari al que se li ha detectat la infecció. Aquest darrer es troba ingressat a l’Hospital d’Alcanyís i avança favorablement.

Dels dotze positius restants, sis han estat traslladats a residències especials que ha establert el Govern d’Aragó: quatre es troben a Alfambra i dos a Miralbueno. Es tracta de centres en els que només s’hi traslladen residents positius que no requereixen d’ingrés hospitalari.

Com ja va fer públic l’alcalde de Vall-de-roures, Carlos Boné, des de l’ajuntament s’havien posat en contacte amb el departament de sanitat per a intentar frenar els contagis: “Vaig suplicar-los que fessin els tests a tots els residents i professionals. Ens semblava imprescindible per aïllar els positius i evitar el major nombre de contagis. En este sentit, sempre ens han dit que el protocol només estableix la realització de tests a les persones que presenten símptomes”.

Davant esta situació des del consistori van decidir actuar. “Creiem que els nostres majors mereixen el millor tractament possible i, per això, hem aconseguit comprar 80 test a un laboratori de Barcelona”, va afegir Boné.

Els tests arribaran demà dimarts a les onze del matí a la capital comarcal i s’utilitzaran en tots els residents i professionals del centre. Els resultats s’obtindran en 24 hores i permetran crear un nou protocol de treball, aïllant tots els positius.

Unes proves que tenen un preu de 200 € cadascuna i que, sumats els impostos, fa ascendir la inversió a gairebé 18.000 €. “El gerent d’Arcoiris, Juan José Moles, ens acaba de trucar fa escassos minuts i ens ha comunicat que han acordat fer-se càrrec d’aquesta despesa, sufragant els costos dels tests. Una vegada més, la gent del territori ha mostrat la seua solidaritat”, va incidir l’alcalde.

A hores d’ara s’han incrementat les mesures de protecció a la residència. Les zones comuns estan totes tancades i tots els residents es troben a les seues habitacions. A més, els positius estan aïllats de la resta d’ancians. Els professionals han fet grups de treball: uns només atenen als positius i els altres a la resta d’interns. A més, s’estan fent torns de 12 hores per a minimitzar les entrades i sortides dels empleats. D’altra banda, s’ha ofert la possibilitat de que els professionals es puguin traslladar a una de les fondes, evitant contagis amb els seus familiars.

REDACCIÓ
Mitjans