Logotips d'organismes oficials

Més del 35% dels test de Vall-de-roures havien donat falsos positius

Els resultats de la repetició dels test provoquen desconcert a la residència de Vall-de-roures

El passat dissabte la DGA va prendre mostres a 43 persones vinculades a la residència. / Foto: NDM

El passat divendres l’ajuntament de Vall-de-roures va ser informat pel Govern d’Aragó de que l’administració autonòmica tenia previst repetir els tests a les persones que havien donat positiu per la COVID-19 a la residència de Vall-de-roures.

El mateix dissabte diferents professionals van traslladar-se fins a la capital del Matarranya i al llarg de tota la jornada van repetir 43 dels tests, tant als ancians com als empleats. Després de 24 hores d’anàlisi, s’han donat a conèixer els resultats d’aquestes proves en la roda de premsa diària del Govern d’Aragó.

De les 43 proves que havien resultat positives a Vall-de-roures, els tests de la DGA han confirmat 25 positius alhora que en descarten 14 que ara han estat declarats negatius. Els 4 restants han resultat no concloents. Unes xifres que suposen que el 35,89 % de les proves realitzades a la residència de Vall-de-roures havien donat falsos positius.

“Vam fer comunicats als ajuntaments en la recomanació d’evitar caure en esta temptació. Entenem que és fa amb bona voluntat però això és molt seriós. És l’autoritat sanitària la que ha de tenir la iniciativa.”, ha comunicat la consellera de la presidència del Govern d’Aragó, Mayte Pérez. En relació al cas del Matarranya, Pérez ha afirmat: “Entenc l’ansietat del seu alcalde per saber el què estava passant, però s’han repetit els tests i hem comprovat que més del 35% eren falsos positius. No podem generar falses expectatives. Cadascú ha de fer el que té a la seva mà i el que és de la seva competència”.

Uns resultats que provoquen desconcert i que atenen a qüestions de la sensibilitat dels test, tal com explicava Daniel Ferrer, representant mèdic a la Unitat de Coordinació Operativa de la Comarca del Matarranya: “El que es valora en una prova és que quan doni positiu sigui realment positiu, això és el que s’anomena la sensibilitat. Mentre, també interessa assegurar-se de que quan dóna negatiu, sigui realment negatiu, és a dir, l’especificitat”. Va continuar: “Crec que el que busquen des de Salut Pública és assegurar que els positius siguin realment positius abans de dur a terme els següents passos. Seria terrible que traslladessin a un fals positiu a un lloc on tothom és positiu. El laboratori amb el que treballa Salut és molt fiable i desconeixen les garanties que dóna el laboratori de Barcelona, el que ha fet els tests de l’ajuntament”.

SABINA COLOMÉ
Video Thumbnail

Proves Residencia Vall de roures

El passat divendres l’ajuntament de Vall-de-roures va ser informat pel Govern d’Aragó de que l’administració autonòmica tenia previst repetir els tests a les persones que havien donat positiu per la COVID-19 a la residència de Vall-de-roures. El mateix dissabte diferents professionals van traslladar

Mitjans