Logotips d'organismes oficials

Com viu Mont-roig el confinament?

Amb els comerços de què disposen habitualment tenen garantits els subministraments bàsics i no tenen la necessitat d'eixir de la localitat

Video Thumbnail
Situació Pobles Mont roig
Estem passant ja la sisena setmana de confinament. Durant els primers dies de l'estat d'alarma tothom va haver d'adaptar-se ràpidament a la nova situació i ara a poc a poc la gent ha anat acostumant-se i assumint el fet d'haver de quedar-se a casa. En els pobles del Matarranya també, però depenent d

Estem passant ja la sisena setmana de confinament. Durant els primers dies de l’estat d’alarma tothom va haver d’adaptar-se ràpidament a la nova situació i ara a poc a poc la gent ha anat acostumant-se i assumint el fet d’haver de quedar-se a casa. En els pobles del Matarranya també, però depenent dels serveis amb què compta cada localitat resulta més o menys fàcil.

A Mont-roig, tot i tenir poc més de 300 habitants, compten amb els serveis indispensables per viure. Amb els comerços de què disposen habitualment tenen garantides les necessitats bàsiques i no tenen la necessitat d’eixir de la localitat.

La xarxa social dels pobles és més forta que a les ciutats, i gairebé tothom compta amb familiars o veïns que es preocupen de les necessitats de la gent més gran o vulnerable. Tot i això des de l’ajuntament s’han bolcat perquè tothom estiga atés i a ningú li falte de res.

Els veïns segueixen les directrius marcades per l’estat d’alarma i es mantenen a casa, tret en els casos permesos. El que sí reclamaven molts veïns d’esta zona és que els permeteren anar a treballar en els horts d’autoconsum, com passa ja passava en altres comunitats com Galícia o Catalunya. I sembla que esta petició a partir d’avui està reconeguda dins els supòsits que permet l’estat d’alarma.

MARTA JIMÉNEZ
blank Mitjans blank