Logotips d'organismes oficials

La Delegació del Govern a Aragó regula les eixides als horts d’autoconsum

Només es permetrà anar a terrenys dins del mateix terme municipal, de manera individual i sense interactuar amb altres usuaris

S'ha autoritzat en els casos en que el consum del producte resulte imprescindible per a la subsistència. / Foto: NDM

El Reial decret d’estat d’alarma autoritza només la circulació per a l’adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; desplaçament al lloc de treball per a efectuar la seua prestació laboral, professional o empresarial; per causa de força major o situació de necessitat. D’acord amb aquest criteri, el desplaçament a horts o altres explotacions agrícoles o ramaderes quedava autoritzat nomes per a activitats de naturalesa laboral, professional o empresarial.

Però a partir d’avui la Delegació del Govern a Aragó ha informat que, el desplaçament per a la cura o la recol·lecció d’horts particulars o d’autoconsum està autoritzat en estos casos:

· Cura i alimentació d’animals en considerar-se causa de força major a l’efecte de la seua inclusió en els supòsits autoritzats.

· La cura o recol·lecció d’horts d’autoconsum només es pot considerar autoritzat de manera excepcional en aquells casos en els quals, en atenció a la situació socioeconòmica de l’interessat, el consum del producte dels mateixos resulte imprescindible per a atendre la seua subsistència.

Així, es disposa que la realització d’estes activitats quan siga possible dins de les excepcions, es realitzaran dins del mateix terme municipal, de manera individual, sense interactuar amb altres usuaris que puguen estar fent tasques de la mateixa naturalesa en finques o parcel·les confrontants. A més, la duració de la permanència en aquestes explotacions serà la mínima indispensable i únicament per a fer tasques exclusivament agrícoles, havent de complir amb les normes establides per a la protecció de la salut i la seguretat dels ciutadans. En qualsevol cas no està permés l’accés a horts situats en segones residències.

A més, tots els desplaçaments es realitzaran amb observança de les normes dictades per l’autoritat competent, i les Forces i Cossos de Seguretat podran requerir la documentació que acredite la titularitat o dret d’explotació de l’hort.

REDACCIÓ
Mitjans