Logotips d'organismes oficials

Pena-roja celebra Sant Jordi amb un homenatge a Desideri Lombarte

La iniciativa que proposen consisteix en una lectura de diferents fragments poètics recitats per veïns i veïnes de pena-roja

L'obra de l'autor natal del municipi serà la protagonista de la festivitat del pròxim 23 d'abril. / NDM

Les celebracions pel dia de la Comunitat d’Aragó i del dia del Llibre continuen al Matarranya. En aquest cas, la localitat de Pena-roja ha decidit celebrar el pròxim 23 d’abril fent un homenatge a un dels veïns més il·lustres de la localitat: Desideri Lombarte. Aprofitant el dia del llibre i donada la situació actual, des de l’àrea de Cultura i de Turisme han impulsat una lectura poètica continuar aixi amb la celebració.

La iniciativa que proposen consisteix en una lectura de diferents fragments poètics recitats per veïns i veïnes de pena-roja que s’han oferit com a voluntaris per fer-ho possible. Tot i la distancia els participants s’uniran a través d’un vídeo que recopilarà la lectura dels diferents fragments registrats prèviament per cada un dels voluntaris.

Habitualment al poble per celebrar el dia de la comunitat d’Aragó acostumaven a fer una caminada a algun lloc destacat de la geografia del voltant. Com a alternativa a la localitat versaran de l’obra de l’autor natal del municipi i amb més reconeixement del territori, Desideri Lombarte.

D’aquesta manera Pena-roja a pesar de la complicada situació que estem vivint causada pel COVID-19 se sume a les celebracions del territori com ara la iniciativa d’intercanvis literaris de Fondespatla o la proposta de ‘Xarrem un ratet’ de la Comarca del Matarranya.

Video Thumbnail

Sant Jordi PNRJ 2020

Les celebracions pel dia de la Comunitat d'Aragó i del dia del Llibre continuen al Matarranya. En aquest cas, la localitat de Pena-roja ha decidit celebrar el pròxim 23 d'abril fent un homenatge a un dels veïns més il·lustres de la localitat: Desideri Lombarte. Aprofitant el dia del llibre i donada

JOSÉ BLANCH
Mitjans