Logotips d'organismes oficials

Els veïns de Pena-roja distreuen el confinament rescatant fotos antigues

L'ajuntament ha proposat un projecte fotogràfic per recuperar la memòria visual del poble

Video Thumbnail
Iniciativa fotografica PNRJ
El confinament ens està deixant un temps lliure que cadascú ompli com pot. Propostes no en falten, cuina, esport, literatura... o simplement passant una estona amb la família. A més, des de grups socials i administracions no deixen d'engegar iniciatives per fer més amens estos dies. Este és el cas d

El confinament ens està deixant un temps lliure que cadascú ompli com pot. Propostes no en falten, cuina, esport, literatura… o simplement passant una estona amb la família. A més, des de grups socials i administracions no deixen d’engegar iniciatives per fer més amens estos dies. Este és el cas de l’ajuntament de Pena-roja que ha proposat als veïns un projecte fotogràfic per recuperar la memòria visual del poble. Des de la regidoria de Cultura i turisme animen a tots els penarogins a pujar a la cap de casa i desempolsar àlbums i caixes de fotografies antigues.

Es tracta d’una iniciativa per a fer més suportable estos dies de confinament, que distraga a la gent durant una estona i alhora servisca per a ampliar el fons fotogràfic del consistori. “Busquem imatges antigues del poble, de veïns que ja no estan, de festes i activitats tradicionals o qualsevol fotografia curiosa que troben”, va dir Rubén Lombarte, regidor de cultura.

La criada ja ha tingut resposta i alguns veïns ja han matat alguna estoneta recordant les històries i moments que els evoquen les fotografies. I este és en el fons l’objectiu de la iniciativa, que les famílies, amb l’excusa, es distreguen i desconnectin de la situació actual. Des de l’ajuntament deixaran tot este temps de confinament per a què els veïns vaguen fent la preselecció. Una vegada es puge eixir de casa es farà una posada en comú de tot el material recopilat, s’escanejarà i passarà a formar part del fons de l’ajuntament i no descarten fer alguna proposta pública amb les fotografies recollides.

Com sembla que la situació s’allarga, des de l’ajuntament ja estan pensant més propostes com la recopilació de refranys, dites o contes.

MARTA JIMÉNEZ

 

 

Mitjans