Logotips d'organismes oficials

Inhóspitak, a punt de finalitzar les obres, a l’espera de poder reobrir

Des de Dinópolis estan treballant en uns protocols post-confinament per posar en marxa el centre de Pena-roja tan prompte ho permeti el Govern

El temporal Glòria va afectar la coberta i va provocar algunes filtracions d'aigua i neu / Foto: M. Jiménez

Després de casi quatre mesos, el temporal Glòria continua sent notícia a la comarca. I és que el centre de Dinópolis a Pena-roja, Inhóspitak, va ser una de les infraestructures afectades per les fortes nevades. En este sentit, els desperfectes més rellevants van ocasionar-se en l’enfonsament de part de la coberta, que va suposar filtracions de neu i aigua a la sala de projeccions i a la recepció.

Tal com publicàvem fa només unes setmanes, les obres d’Inhóspitak s’havien vist retardades per l’endarreriment de les provisions d’alguns materials. Això havia provocat l’aplaçament de l’obertura, que passà del 14 al 28 de març.

A això se li ha sumat la proclamació de l’Estat d’Alarma. “El confinament ha suposat un major endarreriment de les obres i, per suposat, de l’obertura, que no sabem quan es produirà”, va comentar Higínia Navarro, directora-gerent de Dinópolis.

Unes obres que, tot i així, han estat menys greus de l’esperat. D’entrada, no es va veure afectada la sala d’exposicions i, per tant, cap element irrecuperable: ni les peces originals del tastavinsaure ni tampoc la rèplica han patit desperfectes. “Tot i que han estat unes obres aparatoses, no han hagut grans desastres, de manera que el pressupost tampoc ha estat desorbitat”, va concretar Navarro. En este sentit, els desperfectes a Inhóspitak han estat coberts per l’assegurança d’accidents.

A hores d’ara, los arreglos ja estan a punt de finalitzar-se. Mentre que la setmana passada es va acabar de reparar el sostre, ara s’estan fent petites obres i remats a l’interior.

Tot i així, caldrà esperar a l’avançament de les fases de desconfinament per poder assignar una nova data per obrir els centres Dinópolis. “Al sector turístic, que és en el que treballem natros, estem molt pendents de la desescalada. De moment, seguim sense saber quan podrem obrir”, va comentar la directora-gerent. Per això, a hores d’ara s’estan prioritzant les feines d’elaboració de protocols, per a tenir-ho tot llest quan es pugui obrir.

Paral·lelament, com la majoria de treballadors del sector turístic, els empleats de Inhóspitak estan en un ERTE. “Vam presentar este expedient de regulació d’empleats per causa de força major ja que, com a centre d’oci, estàvem recollits a l’ordre de l’Estat d’Alarma”, va especificar Navarro.

SABINA COLOMÉ
Mitjans