Logotips d'organismes oficials

Calaceit compra 1320 mascaretes per a repartir-les als veïns i veïnes

La primera tramesa ha repartit 720 mascaretes, prioritzant als col·lectius més vulnerables

L'alcaldessa i els regidors han preparat el material i l'han repartit al llarg i ample del poble. / Foto: NDM

Com d’altres municipis del Matarranya, Calaceit també ha promogut l’aprovisionament de mascaretes per als veïns del municipi. Iniciada la desescalada, des del consistori volen assegurar-se que tothom pugui comptar en este material de protecció. “Hem volgut adequar-nos a les circumstàncies i al panorama, sobretot ara que la gent podrà començar a sortir al carrer”, va comentar l’alcaldessa Calota Núñez.

Gràcies a la plataforma ‘Más que un aplauso’ el consistori calaceità va poder posar-se en contacte en ‘Ropas de pueblo’, botiga d’Alcanyís dedicada a la confecció que està produint mascaretes per a altres ajuntaments del territori, com La Freixneda.

Es va fer un encàrrec de 1200 mascaretes per a adults i 120 per a xiquets, en dos talles diferents per als menuts. Les mascaretes són de tela i reutilitzables i cada veí a rebut instruccions de com s’han d’higienitzar. “A més, als xiquets els hi hem ficat un diploma a dins de la bosseta, felicitant-los pel bé que s’han portat”, va concretar Núñez.

La comanda, d’un total de 1320 mascaretes, es repartirà en dos tongades ja que l’empresa no ha pogut confeccionar-les totes en un lot. De moment, l’ajuntament ha repartit les 120 unitats per als xiquets i 600 per a les persones més vulnerables.

Els regidors i l’alcaldessa calaceitans són els que han repartit les mascaretes casa per casa. “La gent està molt agraïda i a natros ens dóna tranquil·litat veure com estan i saber si necessiten algo”, va concloure Núñez.

SABINA COLOMÉ
Mitjans