Logotips d'organismes oficials

Comarca i DPT fan intervencions de neteja i manteniment a Fórnols

Les feines han consistit en el desbrossament d’algunes zones i l’arreglo de desperfectes del temporal Glòria

El desbrossament és clau per evitar la propagació d'incendis durant l'estiu. / Foto: Jorge López

Ahir 5 de maig Fórnols va tenir una jornada d’intensa activitat. Tant la Comarca del Matarranya com la Diputació Provincial de Terol se van traslladar a este municipi per a dur diverses tasques de manteniment, que no s’havien pogut realitzar amb anterioritat pel confinament derivat de la COVID-19.

“Amb el canvi de l’ordre ministerial en relació a l’evolució del desconfinament, vam fer una sol·licitud a la Comarca per a que la quadrilla realitzés feines de manteniment i desbrossament al terme municipal”, va explicar Jorge López, tinent d’alcalde. Va continuar: “en vista de que sembla que no podrem celebrar Santa Mònica, en lloc de netejar l’ermita hem decidit condicionar altres punts”.

Així, durant tota la jornada d’ahir un equip de treballadors de la institució comarcal van estar netejant diferents punts: des del safareig d’una entrada o la part de darrera de l’església, fins al Monte Santo. “Ens ha anat molt bé perquè, entre les nevades i les pluges, la vegetació havia crescut molt i, com sabem, en època estival això pot resultar perillós”, va insistir López.

Paral·lelament, des del passat temporal Glòria del mes de gener, Fórnols estava pendent de que la DPT fes alguns arreglos derivats de la nevada. Per això, les màquines de l’institució provincial han estat realitzant tasques de neteja de roques i vegetació de la carretera.

A banda, des del municipi segueixen a l’espera de que la DPT realitze properament la intervenció derivada de les problemàtiques sorgides durant les intenses pluges de fa unes setmanes. El temporal va concentrar 70 litres d’aigua per metre quadrat al terme municipal, ocasionant desperfectes a la pista que conecta Fórnols amb Mont-roig i, per tant, en la N-232. “Se va generar una bretxa de 21 metres a una vessant, caient roques a la carretera. A més, continua havent-hi perill d’ensorrament, de manera que el camí seguix tancat”, va concretar el tinent d’alcalde.

SABINA COLOMÉ

 

Mitjans