Logotips d'organismes oficials

Calaceit es queda sense les festes de primavera per prevenir possibles contagis

La festa en aquest 2020 tenia prevista la celebració del divendres 29 de maig fins al 1 de juny

Les festes de primavera s'organitzen de forma conjunta entre les Quintos i l'Ajuntament. / Foto: Sabina Colomé

La crisi sanitària per la qual estem passant a escala mundial està afectant multitud d’actes al voltant del món. Al Matarranya continuen les cancel·lacions de les activitats programades durant aquests mesos. Alguns pobles com ara Valljunquera han hagut de cancel·lar la seua fira i d’altres com La Portellada han decidit celebrar-la d’una forma diferent.

En aquest cas, parlem de Calaceit que amb motiu de l’estat del coronavirus des de l’organització han decidit anul·lar les festes de primavera. Tal com va aclarir l’alcaldessa de la localitat, Carlota Núñez, “des de l’ajuntament hem preferit ser precabuts i cancel·lar la festa abans de ficar en perill a la població, que recordem és molt envellida”.

La festa en aquest 2020 tenia prevista la celebració del divendres 29 de maig fins al 1 de juny. Unes festes molt importants i significatives per tots els calaceitans i que també inclouen la celebració de Santa Ana, Sant Isidro i la Santa Espina. Habitualment en aquestes festes, el divendres a la nit es fa ball a l’ermita de Santa Ana. De matí es fa una romeria, es va a dinar i per la tarde s’organitzen jocs populars. A la nit es fan bous de foc. Per Sant Isidro es fa cantada de jotes a la plaça, normalment, i a través de l’Associació d’Agricultors del poble es reparteixen vi i pastes. I diumenge per la Santa Espina, una de les jornades més importants, es fa missa, processó i algun tipus de concert a la plaça.

Les festes de primavera s’organitzen de forma conjunta entre les Quintos i l’Ajuntament. L’alcalsessa va assegurar que “és una decisió dolorosa però la hem tingut que pendre per garantir la seguretat de tots els calaceitans”. Per al moment, els organitzadors estan treballant en diferents alternatives per poder celebrar la festa des de casa. Tot i que aquestes encara no són públiques i estan en procés de desenvolupament.

JOSÉ BLANCH
Mitjans