Logotips d'organismes oficials

Es reprèn el repartiment de compost del Porta a Porta entre els ajuntaments

En total s'han produït més de 10 tones adob orgànic

Video Thumbnail
Repartiment compost pobles
La comarca del Matarranya ha reprès el repartiment entre els ajuntaments del compost produït a partir de la matèria orgànica provinent del projecte Porta a Porta de recollida de residus. L'administració comarcal va decidir repartir les primeres partides, de manera gratuïta, a tots els ajuntaments de

La comarca del Matarranya ha reprès el repartiment entre els ajuntaments del compost produït a partir de la matèria orgànica provinent del projecte Porta a Porta de recollida de residus. L’administració comarcal va decidir repartir les primeres partides, de manera gratuïta, a tots els ajuntaments de la zona que ho van sol·licitessin.

Fondespatla i Queretes van ser els dos primers pobles a rebre l’adob, just abans de la instauració de l’estat d’alarma, esta setmana s’han reprès les entregues a la resta de pobles que ho van sol·licitar. Este dimecres Mont-roig i Torredarques van rebre el seu lot de compost i en les següents setmanes ho repartiran a la resta de pobles que ho van sol·licitar.

Cada consistori destinarà el compost segons les seues necessitats, es pot utilitzar per a espais públics com jardins o bé repartir-ho entre els veïns del poble.

A la planta de compostatge de Pena-roja de Tastavins és on gestiona tota la matèria orgànica recollida en el Porta a Porta a Torredarques, Fontdespatla, Mont-roig, Pena-roja i Fórnols i amb el 5è contenidor a Queretes. En estos moments estan ultimant el 5è lot de compost i en total han produït més de 10 tones d’este adob orgànic. “És un compost que ha passat tots els requisits per a poder ser utilitzat en agricultura i jardineria com a fertilitzant natural per a les plantes, explica Alberto Rodríguez, treballador de DIMSA, empresa pública gestora de la recollida i gestió de residus a la comarca.

Recollida de residus

Des del decret de l’estat d’alarma l’horari de la recollida de residus a tot el Matarranya va passar a ser nocturn, per evitar que els treballadors tinguessin contacte i interacció amb els veïns. Els usuaris del servei Porta a Porta són els que més afectat s’ha vist amb este canvi, ja que s’han hagut d’habituar a treure els residus al capvespre. Rodríguez va explicar que “la primera setmana sí que algun veí es va despistar, però ara la gent ja s’ha acostumat i no hi ha cap problema”. Este canvi d’horari es mantindrà encara un temps indefinit, fins que la situació actual, derivada per l’emergència sanitària, es restableixi.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans