Logotips d'organismes oficials

Les bodegues del Matarranya afectades amb la cancel·lació de fires, la paralització de vendes i promoció dels nous productes d’esta temporada

El sector vitivinícola es veu greument afectat malgrat ser una de les activitats essencials

La cooperativa San Pedro de Queretes no ha pogut presentar les seues tres novetats d'este any. / Foto: J. Puig

El sector vitivinícola, que es troba englobat dins del sector agroalimentari, ha estat durant el transcurs de l’estat d’alarma entre els sectors bàsics primaris que han pogut continuar amb la seua activitat. Gerents, treballadors i viticultors des del mes de març passat podien continuar amb les seues feines diàries. No obstant això, les noves condicions han implicat nombroses conseqüències en el sector. Sens dubte el problema més gran per les bodegues del territori va ser el tancament dels establiments hotelers. La major part de la producció de vins es destina al sector de la restauració, deixant gran part dels vins en bodegues i sense sortida al mercat actual.

Un dels majors esdeveniments del sector en la zona que tampoc va poder celebrar-se és la Fira del Vi de Queretes. Una trobada que concentre tots els anys a productors del sector vitivinícola de la comarca però també de terres pròximes. La cita firal serveix com a punt de trobada per a la venda i promoció dels millors sucs. Així ho va afirmar Carlos Albesa, enòleg de Bodegas Crial, que va explicar que “després de la cancel·lació de la fira ens toca reinventar-nos”. Bodegas Crial tenia prevista la presentació dels seus vins denominació d’origen enfocats a la restauració durant la Fira de Queretes. En l’actualitat, l’empresa ha optat per reinventar-se i els estan venent per internet amb alternatives de venda com a ofertes i promocions directes al consumidor.

Video Thumbnail

Situació vi Lledo Crial

El sector vitivinícola, que es troba englobat dins del sector agroalimentari, ha estat durant el transcurs de l'estat d'alarma entre els sectors bàsics primaris que han pogut continuar amb la seua activitat. Gerents, treballadors i viticultors des del mes de març passat podien continuar amb les seue

De la mateixa manera, la cancel·lació de l’esdeveniment va suposar a la Cooperativa San Pedro de Queretes el no poder presentar els seus nous productes. En concret, tres novetats entre les quals es troba un vi espumós ancestral que es basa en l’elaboració primitiva del cava. El producte estrella de la temporada de la cooperativa local és un vi blanc produït per la varietat desconeguda de la garnacha grisa produïda en el territori. “Aquest producte conté moltes aromes a espècies, en boca és una mica més àcid que les garnachas blanques. És molt diferent i val la pena provar-ho per a conèixer la seva peculiaritat”, va explicar Alfonso Cardona, gerent de la cooperativa. El no poder promocionar aquests nous caldos durant l’esdeveniment ha disminuït les vendes i l’èxit dels nous productes.

Video Thumbnail

Novetats vi Cooperativa San Pedro Queretes

El sector vitivinícola, que es troba englobat dins del sector agroalimentari, ha estat durant el transcurs de l'estat d'alarma entre els sectors bàsics primaris que han pogut continuar amb la seua activitat. Gerents, treballadors i viticultors des del mes de març passat podien continuar amb les seue

Novetats que també va presentar les bodegues Amprius Lagar fa a penes uns dies. La bodega va llançar el seu primer vi en barrica de fusta i el primer que s’elabora amb la varietat Syrah al 100%.

A la falta de vendes i promocions directes en el territori, se sumen al sector vitivinícola la cancel·lació de grans esdeveniments a nivell mundial. Amb l’inici de la pandèmia va arribar la cancel·lació de ProWein, la fira més important del sector que anava a celebrar-se del 17 al 19 de març.

El sector avui dia continua reivindicant ajudes i mesures específiques per als seus negocis i treballadors amb la finalitat de suportar la crisi.

REDACCIÓ
Mitjans