Logotips d'organismes oficials

La Fira de Queretes se celebrarà des dels balcons amb un homenatge

Brindis i vermut des dels balcons són alguns dels actes que han preparat

La XXI edició no recorrerà els carrers de Queretes però si portarà la seva essència. / Foto: NDM

El mercat medieval i la fira del vi de Queretes tenia previst celebrar-se el proper cap de setmana del 4 al 5 d’abril, però, com la pràctica totalitat dels actes del Matarranya, ha hagut de cancel·lar-se amb motiu de la situació de crisis sanitària que estem vivint. No obstant això, des de la localitat han volgut fer un homenatge a la fira i celebrarà des dels balcons.

La XXI edició no recorrerà els carrers de Queretes però si portarà la seva essència. Els organitzadors de la fira no han volgut perdre l’oportunitat d’ajuntar als veïns en aquests moments i han preparat actes per a tots els públics des de les seves cases.

Entre les iniciatives que han preparat proposen decorar els balcons amb banderes i escuts medievals per inaugurar la fira a les 10 del matí del dissabte. A migdia tots els veïns, des de casa seva, brindaran en homenatge a la fira del vi. Durant tot el dia es podrà escoltar música medieval pels carrers, i com sempre a les 20 de la tarda aplaudiran. Per al diumenge dia 5, per exemple, proposen un vermut amb vi per als més grans i sucs per als menuts des de els balcons. D’aquesta manera Queretes continuarà celebrant la fira d’una manera peculiar però que ajuntarà a tots els veïns des de les cases.

Des de que va començar la crisis del coronavirus la localitat ha sigut de les més actives en propostes molt variades com el Festival de Jota des de els Balcons. Així mateix, Josep Miralles, del centre cultural, ha creat un vídeo amb imatges de la fira i festes de Queretes.

JOSÉ BLANCH
Mitjans