Logotips d'organismes oficials

La DPT manté el dispositiu especial de despreniments en carreteres

Les contínues precipitacions de la primavera han obligat a allargar el servei previst només per març

blank
Les quadrilles estan formades per tres persones i dos màquines, una retroexcavadora mixta i un camió. / Foto: NDM

La Diputació ha mantingut durant tot el mes de maig el dispositiu especial de quatre brigades posat en marxa a l’abril per a arreglar despreniments i afeccions que requereixen actuacions urgents al mig centenar de carreteres. La previsió era revisar al maig la situació de les vies i decidir entonces si continuaven els treballs. Però, atès que ha continuat plovent amb intensitat en bona part de la província els despreniments han continuat produint-se i per això s’ha decidit estendre el treball de les quadrilles tot el mes.

“Ha estat un hivern amb intenses precipitacions, com les que va deixar la borrasca Gloria, però és que a més també ho està sent la primavera, tant abril com el mes de maig, per la qual cosa el treball no ha cessat” ha destacat el vicepresident de la Diputació i diputat delegat del Servei de Vies i Obres, Alberto Izquierdo.

Les especials condicions meteorològiques d’aquest hivern i la primavera han complicat la situació de les carreteres i en alguns casos, han hagut d’actuar durant bastantes jornades en una mateixa via perquè suposaven un perill per a la circulació i també en emergències perquè es bloquejava totalment el pas.

Per a posar en marxa aquestes brigades es va reorganitzar el treball del personal i els mitjans del servei, establint un calendari de treball després d’inspeccionar l’estat de les vies de titularitat provincial, després que al març es registrés un increment dels despreniments.

Una vegada localitzats els despreniments o grans deformacions en els espais que poden comportar perill per a la carretera o per a la circulació de les persones que les utilitzen, es va establir el treball de les brigades, respectant a més en el protocol de treball les condicions de seguretat davant el coronavirus. Cadascuna d’elles està composta per tres persones i dues màquines, una retroexcavadora mixta i un camió, excepte una d’elles que compta amb una excavadora giratòria, pensant en les actuacions que requereixen maquinària més potent. Totes elles estan coordinades per dos caps d’equip.

Aquesta planificació atén situacions urgents, sense oblidar la resposta davant les actuacions d’emergència, és a dir, aquelles que requereixen una intervenció més ràpida quan es produeixen despreniments de major magnitud que tallen la circulació en la via, com el cas de les carreteres ET-V-3005 i ET-V-3004, en Ráfales i La Portellada.

Uns treballs que també es van produir a Fòrnols el passat 5 de maig, quan per part de la Comarca del Matarranya i la Diputació Provincial es van traslladar per dur diverses tasques de manteniment, que no s’havien pogut realitzar amb anterioritat pel confinament derivat de la COVID-19.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank