Logotips d'organismes oficials

Comencen les obres de la carretera que unix Lledó i Horta de Sant Joan

Es tracta d’una reivindicació d’ambdós municipis i que es podrà realitzar gràcies al conveni entre la Diputació de Terol i la de Tarragona

Les obres costaran gairebé dos milions d'euros a la Diputació Provincial de Tarragona. / Foto: J. Puig

La carretera que unix Lledó en Horta de Sant Joan, anomenada T-1110, fa anys que és una preocupació compartida pels ajuntaments d’ambdós municipis. I és que durant molt de temps no s’ha dut a terme cap tasca manteniment, de manera que s’ha anat malmetent. “El ferm està molt malament i poden produir-se accidents. Les pluges intenses i la vegetació del voltant l’han fet malbé”, va explicar Jordi Martín, alcalde d’Horta de Sant Joan.

I és que esta carretera es freqüentada per veïns de les dos bandes de la franja ja que és una zona on hi ha horts i granges. A més, també és transitada per turistes ja que permet accedir a una zona de bany i a l’estació de la via verda.

Per això, quan el 2016 es va signar un conveni de col·laboració entre la Diputació de Tarragona i la de Terol es va posar al damunt de la taula la possibilitat d’arreglar esta carretera. “Este mateix 2020 la Diputació de Tarragona ens va comunicar que hi havia unes partides on s’havien contemplat les obres de millora de la T-1110. Vam veure el projecte i vam donar el nostre informe favorable. Fa només deu dies que la DPT el va aprovar en ple”, va especificar Martín.

El projecte, pressupostat en gairebé dos milions d’euros, preveu ampliar l’amplada de la carretera en tres mestres cada carril, facilitant el creuament amb camions o tractors, i millorar els camins secundaris d’accesos als horts i granges. A més, es faran obres per millorar el drenatge i evitar futurs problemes en cas de pluges intenses. També es procurarà solucionar la problemàtica de la crescuda dels arbres del voltant i que malmeten l’asfalt. Finalment, s’edificaran elements de contenció.

SABINA COLOMÉ
Mitjans