Logotips d'organismes oficials

Pena-roja reprén les actuacions en el parc de la vivienda, la pavimentació de carrers i ahorro energètic

El cost total de les tres obres ascendeix a uns 85.000 € finançats en la seua majoria a través de subvencions

Les obres seguiran la tipologia i estètica dels últims carrers pavimentats: pedra en mosaic i llosa. / Foto: MJG

El municipi de Pena-roja s’adapte a la normalitat i reprèn les diferents obres que tenia iniciades abans de declarar-se l’estat d’alarma. Les obres han estat destinades en tres línies principals d’actuació: parc de la vivenda, obres de caràcter ecològic per ahorro energètic i pavimentació de carrers.

En primer lloc, les obres en parc de la vivenda de Pena-roja han finalitzat la seua primera fase centrada a acabar les parets i acondicionar la part del terra del parc fins al pregó de Vallibona. Unes actuacions retardades des de l’anterior ajuntament i que ara han vist la seva finalització. Per ara, encara quede il·luminació per la qual estan pendents d’arribada dels materials però que en unes dos o tres setmanes, tal com assegurava l’alcalde Ricardo Blanch, estarà fet.

‘El Parque de la vivenda’ és un projecte iniciat fa uns anys a través d’un taller d’empleo en la zona alta del poble, la queal es trobava en un estat degradat quan l’ajuntament va decidir recuperar-la i fer un museu a l’aire lliure per donar així més amplitud al poble. D’aquesta manera van llimpiar la zona, on hi havia en abundància corrals vells i en mal estat, convertint-la en una zona de recreo i passeig on a més es pot visualitzar una evolució de les diferents edificacions en la península des de les més primitives fins als romans, àrabs o ibers. Una inversió finançada al 100% a través d’una subvenció de turisme i per un cost d’uns 30.000 €.

Video Thumbnail

Obres museo vivienda PNRJ

El municipi de Pena-roja s'adapte a la normalitat i reprèn les diferents obres que tenia iniciades abans de declarar-se l'estat d'alarma. Les obres han estat destinades en tres línies principals d'actuació: parc de la vivenda, obres de caràcter ecològic per ahorro energètic i pavimentació de carrers

Una altra de les actuacions que han preparat des de l’ajuntament de Pena-roja segueix una línia de ahorro energètic i ecològic. Consisteix en la unió dels sistemes de calefacció dels diferents edificis propietat l’ajuntament. El salón multisusos compte una caldera de biomassa i la idea es tracte de connectar els edificis que funcionaven en gasoil en aquesta caldera, per poder aprofitar en el mateix equip la calefacció dels dos llocs. Concretament es pretén connectar la caldera del Salón Multisos amb el Centro Cultural, un espai polivalent on els trobe el bar dels jubilats, la biblioteca i diferents quartos per les diferents d’associacions. “El ahorro serà bastant important”, va apuntar Ricardo Blanch. A més, és una obra englobada en un conjunt d’actuacions encaminades en el ahorro energètic i l’ecologia que inclou una estació de càrrega elèctrica per a cotxes i connexions per plaques solars. Els costos són d’uns 25.000 € i són finançats pel grup d’acció local OMEZYMA.

Per últim, l’ajuntament també està millorant el paviment del carrer Teruel. Les obres es van iniciar abans de la crisi i ara han continuat després de diferents retards. Un carrer que esteve en un estat molt deteriorat i on les obres busquen una nova pavimentació que aprofitaran per a millorar la canalització. Les obres seguiran la tipologia i estètica dels últims carrers pavimentats: pedra en mosaic i llosa, amb la variació d’una llosa arenisca per a què no patinon les cotxes. Unes actuacions amb una inversió de 30.000€ del Fons d’Inversions Municipals Sostenibles (FIMS). Tal com va explicar l’alcalde: “Cada any fem un carrer i este any li tocava a este”. Es pretén que en un més i mig també finalitzo tot i que els problemes ara estan en el subministrament dels materials.

Video Thumbnail

Obres Estalvi Energetic PNRJ

El municipi de Pena-roja s'adapte a la normalitat i reprèn les diferents obres que tenia iniciades abans de declarar-se l'estat d'alarma. Les obres han estat destinades en tres línies principals d'actuació: parc de la vivenda, obres de caràcter ecològic per ahorro energètic i pavimentació de carrers

JOSÉ BLANCH
Mitjans