Logotips d'organismes oficials

La Vall prepara un àlbum fotogràfic antic amb més de 470 arxius digitals

L'objectiu és recuperar imatges per a veure com era el poble abans i posar en valor els records

La fotografia més antiga data aproximadament de 1880. / Foto: valdeltormo.com

Una iniciativa que surt al 2007 i que recull fotografies de la localitat en una col·lecció online disponible en la pàgina web de La Vall. És un àlbum de Google Fotos compartit obert perquè tothom puga visitar-lo.

L’objectiu és recuperar imatges per a veure com era el poble abans, i posar en valor els records. Al mateix temps les fotografies permeten veure com el municipi ha canviat i evolucionat en el temps, “També podem veure com hem canviat nosaltres”, va explicar Natalia Antón, encarregada de les xarxes i pàgina web de La Vall i a més propulsora de l’activitat.

La iniciativa va començar en carrers i racons i a poc a poc es va anar ampliant, ja que a la gent li agradava molt veure als seus familiars i coneguts. L’àlbum ara classifica les fotografies per categories. D’una banda, hi ha carrers i racons; famílies, veïns i amics; xiquets i escoles; i festes i tradicions. Tal com va explicar l’organitzadora, és curiós veure com “s’han reconvertit racons que ara són parcs”.

La fotografia més antiga data aproximadament de 1880, i l’arxiu ja compta amb més de 470 fotografies. Com a mostra de l’èxit, Antón va explicar que: “Hi ha gent que m’ha dit: ‘m’he descarregat una fotografia d’un bisabuelo meu que jo no vaig conéixer i l’he vist en la galeria perquè l’ha aportat un altre veí'”.

Per a participar en la col·lecció fotogràfica es poden enviar els arxius digitalitzats a través del correu electrònic info@valdeltormo.com. La galeria es pot trobar en la web www.valdeltormo.com i a través de les xarxes socials del municipi també hi ha publicades diferents fotografies.

JOSÉ BLANCH
Mitjans