Logotips d'organismes oficials

Les ajudes de Fondespatla per a millorar la situació

Les mesures van ser proposades en un pleno el passat dimecres 20 de maig

Els diferents membres del consistori portaven sense reunir-se en un pleno des de finals de febrer. / Foto: NDM

Dimecres passat 20 de maig l’equip de govern de Fondespatla es va reunir en la sala d’actes de l’ajuntament per a celebrar un ple retrasat per la complicada situació. Els diferents membres del consistori portaven sense reunir-se en un pleno des de finals de febrer. No obstant això, a través de WhatsApp van poder mantenir el contacte per a gestionar els diferents temes d’àmbit municipal.

L’objectiu principal del pleno buscava proposar ajudes per a la recuperació del teixit productiu després de la incertesa causada per la pandèmia. L’alcaldessa de la localitat, Carmen Agud, va recalcar que “tots anàvem en la mateixa línia, hem d’ajudar-nos els uns als altres i els acords van ser per unanimitat”.

En aquest sentit, una de les mesures proposades per l’ajuntament consisteix en una bonificació del 50% de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica per al 2021, un impost que tal com va assegurar l’alcaldessa ja es trobava al mínim.

D’altra banda, es va acordar com ja estava prevista l’excepció del pagament d’impostos de les llicències d’obres derivades pels danys a causa del temporal Gloria.

Així mateix, l’ajuntament va comunicar l’abstenció de pagaments al 100% dels alquilers de locals amb titularitat municipal durant l’estat d’alarma, una mesura aprovada des de l’inici d’aquesta.

Una altra iniciativa, consisteix en la tramitació de l’ordenança de subvencions per a beneficiar en 500€ a cada naixement, sempre que un dels progenitors estigui censat en el municipi durant mínim 6 mesos.

Unes mesures proposades des de l’ajuntament per a intentar ajudar. “Farem el que puguem, la situació és la que és i tampoc sabem com aniran les subvencions en aquests temps que vindran”, va sentenciar Agud. En el ple també es va fer una valoració positiva de la gestió municipal durant la quarantena. En la qual l’ajuntament va comprar i va donar mascarilles als seus veïns i veïnes, va facilitar el lliurament de les comandes dels establiments a les cases i va desinfectar les portes de les botigues.

JOSÉ BLANCH
Mitjans