Logotips d'organismes oficials

Calaceit celebrarà la missa d’adoració a la santa espina en les mesures de seguretat

Es procurarà la distància de seguretat i no es permetrà tocar ni besar la relíquia

Els calaceitans hauran d'esperar al proper any per celebrar les seues festes de primavera. / Foto: M. Martí

Ja fa uns dies comentàvem que oficialment Calaceit s’havia vist obligat a cancel·lar les festes de primavera com a conseqüència de la situació actual. Una celebració amb molta tradició a la localitat que havia de dur-se a terme este cap de setmana, honorant a Santa Ana, Sant Isidre i la Santa Espina.

Justament, l’adoració a la relíquia de la Santa Espina és, sense dubte, un dels moments més importants per als calaceitans. Per això, la Confraria, juntament en lo mossèn, ha considerat que es podia celebrar una litúrgia i dur a terme l’acte simbòlic de treure-la del reliquiari.

Això sí, la litúrgia es durà a terme en aforament limitat, seguint les mesures de seguretat decretades pel Govern. “Afegirem cadires per a poder ampliar el nombre de persones que puguen assistir a la celebració i, alhora, mantenir la distància necessària”, va comentar l’alcaldessa Carlota Núñez.

Pel que fa a la pròpia adoració de la Santa Espina, la qual es besada pels fidels, sí que s’extraurà del reliquiari però no es permetrà tocar-la ni besar-la. Això sí, per a evitar les aglomeracions i permetre que tothom qui vulgue puguer adorar-la, se dixarà també exposada durant la tarde, de 16 a 18h.

A més, pels bandos s’ha recordar la importància de mantenir les mesures de seguretat, tot recordant a tots los veïns i veïnes la necessitat de no dur a terme celebracions nombroses. Com estableix la llei, les reunions no podran ser de més de quinze persones i sempre s’haurà de mantenir la distància de seguretat. “Cada penya o colla ha de tenir coneixement. No podem prohibir però sí recordar i rogar que segueixin les mesures establertes. Apel·lem a la responsabilitat de cadascú perquè no hem d’oblidar que seguim en Estat d’Alarma i el virus està al carrer”, va concloure l’alcaldessa.

SABINA COLOMÉ
Mitjans