Logotips d'organismes oficials

Calaceit ha adorat la Santa Espina seguint les mesures de seguretat

Degut a la situació actual, la major part d’actes es van cancel·lar, encara que es va mantenir l’adoració a la Santa Espina

L’organització va preparar l’església amb les mesures de seguretat. / Foto: J. Puig

Els calaceitans han celebrat les festes de primavera més excepcionals des de que es té memòria. I és que ni els veïns més grans del municipi recorden haver tingut que cancel·lar mai la festivitat en honor a la Santa Espina.

“No hem pogut celebrar-ho com sempre però hem intentat fer el cicle complet: una missa, una petita processó a dins de l’església i l’exposició de la relíquia”, va explicar Miguel Puchol, clavari de la Confraria. L’acte, que es va realitzar el dissabte al matí, va completar l’aforament permès a l’església i va comptar en la presència del capella de Vall-de-roures i del de Calaceit, mossèn Arturo.

Per la tarde estava previst fer la processó amb la Santa Espina, que va ser substituïda per una oració a l’església i una benedicció. “Això sí, no vam fer l’adoració habitual, besant o tocant la relíquia, sinó que va ser en forma de reverència”, va incidir Puchol.

Òbviament, la resta de festes de primavera es van cancel·lar. Habitualment el dissabte també es celebra Santa Anna, amb la romeria a l’ermita, mentre que el diumenge es dedica a Sant Isidre, en uns actes organitzats pels agricultors amb missa, concerts i pica-pica en productes de la terra.

Segur que els calaceitans esperaran amb ànsies les festes de primavera del 2021 que, previsiblement, ja s’ha avançat que incorporaran novetats.

Video Thumbnail

Festes primavera Calaceit Santa Eçspina

Els calaceitans han celebrat les festes de primavera més excepcionals des de que es té memòria. I és que ni els veïns més grans del municipi recorden haver tingut que cancel·lar mai la festivitat en honor a la Santa Espina. “No hem pogut celebrar-ho com sempre però hem intentat fer el cicle complet:

SABINA COLOMÉ
Mitjans