Logotips d'organismes oficials

Estiu excepcional a Beseit: sense piscina natural i en la meitat de l’aforament als espais naturals

Per accedir a la Pesquera i el Parrissal s’haurà de fer una reserva prèvia mitjançant una aplicació digital

A partir del proper cap de setmana ja es podrà accedir al Parrizal, prèvia reserva a l'oficina de turisme. / Foto: S. Colomé

L’estiu es preveu complicat per als ajuntament del Matarranya. I és que a hores d’ara encara disposen de poques concrecions per part del govern en relació a les piscines i altres espais. “Els informes del CSIC ens diuen que no són recomanables els banys als rius. Tot i així, fa setmanes que estem pendents de que el Govern d’Aragó, a qui s’ha transferit esta competència, ens especifique les mesures”, ha comentat Juan Enrique Celma, alcalde de Beseit.

Davant de l’avanç dels dies i la necessitat de prendre decisions, l’ajuntament beseità ha decidit prendre una sèrie de mesures per donar instruccions als seus veïns i visitants. En concret, Beseit ha de gestionar els accessos a la piscina natural de l’Assut, als banys a la Pesquera i les visites al Parrissal.

Pel que fa a la piscina natural, s’ha decidit que este any no s’obrirà al públic a no ser que des del Govern canvien radicalment les directrius. “En los mitjans que tenim no podem afrontar totes les mesures de seguretat que s’exigeixen, de manera que no podríem garantir la seguretat dels banyistes”, ha incidit l’edil.

En quant a les Pesqueres i el Parrissal, es podrà accedir prèvia reserva però l’aforament serà limitat al 50%. A partir del mes de juliol l’ajuntament disposarà d’una plataforma online on es podran fer les reserves, que serà l’única manera de poder accedir-hi. “Es tracta d’una mesura per a evitar la massificació i prevenir els contagis”, ha concretat Celma. A banda, es faran indicacions sobre les precaucions que s’hauran de tenir en compte i quedarà sota responsabilitat de cadascú el seu compliment.

“Serà com quan vas a un espectacle o a un hotel, que no hi vas si no tens entrades. Això també facilitarà que en els desplaçaments llargs, els usuaris puguen assegurar-se que quan arriben puguen entrar”, ha afegit l’alcalde.

Mentre s’enllesteix l’aplicació, les reserves per a poder entrar a estos espais es duran a terme a l’oficina de turisme i només s’acceptaran targetes de crèdit per al pagament, amb l’objectiu de minimitzar el risc de contagi. I és que el proper cap de setmana, 13 i 14 de juny, ja s’obrirà el Parrissal, mentre que el següent també es permetrà l’accés a les Pesqueres.

SABINA COLOMÉ
Mitjans