Logotips d'organismes oficials

Obert el termini de sol·licitud d’ajudes pel temporal Glòria

A més, es destinaran 20 milions d'euros per a préstecs bonificats

Cada afectat podrà rebre fins a la quantia equivalent al 70% dels danys peritats i un import màxim de 8.000 euros. / Foto: J. Puig

Quatre mesos després poden començar els tràmits per a rebre subvencions pel temporal Glòria que va arrasar el Matarranya el passat 22 de gener. Explotacions privades agrícoles i ramaderes i edificis públics van quedar totalment destrossats a causa de la força amb la qual la precipitació en forma de neu va caure en el territori durant diverses jornades seguides.

Finalment, el passat 26 de maig el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació va obrir el termini de presentació de sol·licituds a les subvencions a explotacions agrícoles i ramaderes afectades pel temporal Glòria. Estes ajudes estan catalogades com a mesures urgents adoptades pel Govern d’Espanya per a pal·liar els danys causats pel temporal que la Comarca del Matarranya va sol·licitar declarar-se com a zona catastròfica.

Cada afectat podrà rebre fins a la quantia equivalent al 70% dels danys peritats i fins a un import màxim de 8.000 euros.

D’altra banda, el Govern d’Aragó va informar el 3 de juny que es destinaran 20 milions d’euros en préstecs per als afectats per la borrasca Glòria, posant l’accent principalment a la província de Terol i la comarca de Calataiud. L’objectiu d’estes ajudes és bonificar als titulars d’explotacions agrícoles o ramaderes afectades per estes adversitats climatològiques.

L’objectiu principal d’estes ajudes és intentar pal·liar la situació extrema dels menuts municipis que van veure minvats els seus negocis particulars.

Malgrat la gravetat dels danys, amb la concessió de les subvencions o préstecs es pretén reactivar l’economia agrícola i ramadera i assegurar la producció malgrat els seus efectes adversos.

REDACCIÓ
Mitjans