Logotips d'organismes oficials

Supressió de lloguers, un xec bebè i reducció d’impostos: així encare Fontdespatla la crisis

Amb l’objectiu d’ajudar als seus veïns, l’ajuntament ha aprovat tres mesures

Video Thumbnail
Ajudes Fondespatla
La crisi derivada de la COVID-19 s’ha fet notar en la gran majoria dels sectors. Per això, i donada la dificultat de la situació, moltes administracions han anunciat mesures per intentar pal·liar els perjudicis econòmics als ciutadans. Des de les iniciatives del Govern d’Aragó fins a les dels pobles

La crisi derivada de la COVID-19 s’ha fet notar en la gran majoria dels sectors. Per això, i donada la dificultat de la situació, moltes administracions han anunciat mesures per intentar pal·liar els perjudicis econòmics als ciutadans. Des de les iniciatives del Govern d’Aragó fins a les dels pobles menuts, totes tenen per objectiu ajudar el teixit empresarial i reactivar l’economia.

Al Matarranya, ajuntaments com Fontdespatla ja han anunciat les ajudes que, per ara, activaran. “Les mesures que podem prendre des d’un poble menut com lo nostre no són moltes però, dins de les nostres possibilitats, hem intentat fer tot el possible per ajudar”, ha remarcat l’alcaldessa Carmen Agud.

La primera de les ajudes s’ha aplicat als empresaris arrendataris dels locals que són propietat de l’ajuntament, als quals s’ha anul·lat l’import del lloguer durant l’estat d’alarma. Dintre d’aquests, s’inclourien la piscina, el bar La Taberna, la farmàcia, la Caja Rural, la tirolina… “És la primera mesura que vam decidir aplicar”, ha incidit Agud.

Paral·lelament, i amb l’objectiu de lluitar contra la despoblació i animar als joves a instal·lar-se a este poble, el consistori ha aprovat donar una ajuda de 500 € a totes les famílies que tinguin un bebè a Fontdespatla.

D’altra banda, també es veuran beneficiats de les ajuts els vehicles matriculats a Fontdespatla. “Ja tenim l’impost al mínim però, a més, ara farem una reducció del 50%”, ha explicat l’alcaldessa.

I és que en los 13 anys d’alcaldia, el consistori encapçalat per Carmen Agud mai ha pujat els impostos als veïns i veïnes, únicament aquells que era obligat pujar. “Volem seguir fent-ho així”.

SABINA COLOMÉ
blank Mitjans blank