Logotips d'organismes oficials

Es reinicia el projecte de banc de propietats ‘Terra Herma’

Es tracta d'una mena d'immobiliària sense ànim de lucre impulsada per l'ajuntament de Fontdespatla

Els terrenys s'incorporen a la web, on poden ser vistos per interessats d'arreu del món. / Foto: terraherma.com

Terra Herma és un projecte impulsat per l’ajuntament de Fontdespatla el passat 2019 en l’objectiu de convertir-se en una mena de banc de terres. “És com una immobiliària sense ànim de lucre amb la voluntat de facilitar l’intercanvi, la venta, compra o permuta de finques, donant-los-hi una nova vida a les terres hermes”, ha comentat l’impulsor Julián Caldú. L’objectiu de la proposta és el de recuperar parcel·les abandonades per a que puguen tornar a ser habitades i cultivades, contribuint a preservar la massa forestal, la biodiversitat i el món rural.

La primera etapa de Terra Herma va presentar el projecte als habitants del Matarranya i creà un registre amb les primeres propietats que van sumar-se a la iniciativa. Estos terrenys van ser inclosos a un registre municipal que, després, es va publicitar mitjançant la pàgina web, possibilitant que qualsevol persona d’arreu del món les pugue veure. A més, amb una partida municipal es van acondicionar los accessos a les finques, alhora que el terreny d’algunes de les parcel·les.

I és que, tot i ser un projecte iniciat l’any passat, s’ha decidit reactivar-lo les passades setmanes aprofitant els canvis de context que s’estan produint: “estem veent com la mentalitat de la gent de les ciutats està canviant i alguns estan plantejant-se tornar als pobles”, ha explicat Caldú. Per això, Terra Herma engega una nova etapa que es mantindrà activa indefinidament.

SABINA COLOMÉ

 

 

blank Mitjans blank