Logotips d'organismes oficials

Es retrassen cinc mesos les pràctiques del taller de treball de Vall-de-roures

Dintre del taller es pretén crear un punt net per a millorar la gestió de residus a Vall-de-roures

Recentment s'han représ les classes de manera presencial. / Foto: NDM

Prop d’una desena d’usuaris participen en el taller de treball de Vall-de-roures des del mes de febrer passat. Una formació que a més de promoure la inclusió laboral entre els alumnes busca la revaloració mediambiental del municipi.

Les classes formatives es desenvolupen entorn de tres mòduls dedicats a la jardineria, l’obra de paleta i els treballs forestals obtenint Certificats de Professionalitat de nivell 1 en les especialitzacions forestals i de jardineria.

El taller va començar el mes de febrer . Un mes després de la seua execució va començar la seua formació a distància. El treball a distància ha coincidit amb nombrosos alumnes sense accessos els mitjans informàtics o sense connexió a internet pel que des del professorat “es van repartir setmanalment els continguts aprofitant per a fer tutories de manera individualitzada”, va apuntar Esther Lorente, directora del curs. En este sentit, es van adaptar els continguts al paper.

Ara es reprenen les activitats formatives de manera presencial que certificaran els coneixements de manera presencial. La formació ha impartit durant estos mesos la major part de la càrrega teòrica i desenvoluparà la pràctica en la segona fase. Abans de finals d’agost es conclourà la primera fase d’este taller i al setembre amb l’inici de la segona fase, es realitzarà la pràctica formativa. “Les pràctiques estan lligades als certificats de professionalitat”. La pretensió principal és construir un punt net de gestió de residus, però en una parcel·la municipal també es feren treballs com a desbrossaments o neteges forestals per a desenvolupar l’ús de maquinària. A més, hi haurà una pràctica formativa que contemplarà el manteniment de jardins, creació d’estos o la neteja de camins forestals.

Encara que el taller inicialment comptava amb una previsió de desenvolupar-se en un any, “teníem al cap començar les pràctiques a principis d’abril i s’ha retrassat a setembre”. La nova organització contempla l’execució de la part pràctica des de setembre fins a gener de 2021.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank