Logotips d'organismes oficials

La DPT i la DGA invertiran 600.000 euros en obres en un centenar de col·legis de la província

Al Matarranya fins a 13 col·legis gaudiran d'estes ajudes per millorar les seues instal·lacions

El pleno es va realitzar a distància de la mateixa forma que en les últimes sessions. / Foto: NDM

En el pleno de la Diputació de Teruel s’ha informat avui del conveni entre la institució provincial i el Govern d’Aragó pel qual s’invertiran 600.000 euros en obres de millora en 103 col·legis de la província. Cada institució aportarà el 50 per cent dels fons necessaris per a estes obres, que consistixen en millores en fusteria, rehabilitació d’espais comuns i eliminació de barreres arquitectòniques, i que es preveu que es realitzen al llarg de l’estiu.

Al Matarranya fins a 13 col·legis gaudiran d’estes ajudes. A Fondespatla es condicionarà el pati i els accessos al centre, mentre que a Lledó i La Vall es rehabilitarà la coberta. Per la seua part, a Pena-roja, La Portellada i Calaceit se substituirà la fusteria de l’exterior. Fusta que també es canviarà a Queretes, on també milloraran la porta d’accés. D’altra banda, a Ràfels s’adequarà una aula nova. Respecte a Beseit, es millorarà i substituirà part del sistema de calefacció i a Valljunquera adaptaran els espais i col·locaran una nova il·luminació. Per últim, a La Freixneda, i Montroig es milloraran diferents barreres arquitectòniques i la porta d’accés. I a Massalió també s’eliminaran diferents barreres arquitectòniques del col·legi públic.

Les obres consistixen en reparacions d’obra de paleta, calefacció, lavabos i electricitat, així com cobriments i canvi de fusteries exteriors, remodelació i adequació d’espais en aules i patis. Les obres sol·licitades pels municipis també suposaran millores en la il·luminació o l’eliminació de les barreres arquitectòniques.

El vicepresident Alberto Izquierdo, ha destacat en la compareixença telemàtica que estes obres signifiquen per a molts col·legis de la província millores que “molts municipis petits no poden assumir” i estes millores en el medi rural “són fonamentals perquè que siguem pocs no significa que hàgem de tenir pitjors serveis”.

L’augment de la inversió en aquesta anualitat fins als 600.000 euros permetrà realitzar obres en 103 localitats, gairebé la meitat de les localitats de la província, al final de la legislatura s’invertiran en aquestes actuacions 2.400.000 euros, 800.000 euros més del que s’invertia en anteriors legislatures.

REDACCIÓ
Mitjans