Logotips d'organismes oficials

Mengxia Zhou, amb un 13,729, és la millor nota de selectivitat de l’IES Matarraña

Els 22 alumnes que van realitzar la prova ordinària han aprovat la EvAU

Mengxia Zhou, al mig de l'imatge, durant la prova a l'IES Matarraña. / Foto: M. Jiménez

Les proves d’accés a la universitat es van celebrar durant la setmana passada i, per primera vegada, al centre educatiu de Vall-de-roures amb la finalitat d’augmentar la distància entre alumnes. Este mateix dimecres es van conéixer els resultats de les proves amb un balanç molt positiu, de fet, dels 22 alumnes que es van examinar del centre tots han superat els 7 punts sobre els 14 possibles.

Mengxia Zhou és la nota més alta de la EvAU de l’IES Matarraña. L’alumna ha obtingut un total de 13,729 punts sobre els 14 de mitjana entre el Batxillerat i la selectivitat. La jove va cursar el Batxillerat de Ciències i es va examinar durant les proves de matèries com a Química, Física i Matemàtiques, a més de les troncals. Davant el resultat Zhou va assegurar que no era el que esperava: “És cert que m’esperava arribar al 13, però no tant per damunt. En algunes assignatures en les quals esperava fallar, he tret una molt bona puntuació i en les quals m’esperava el millor resultat, ha sigut tot el contrari”. L’alumna va reconéixer que “memoritzar és el que pitjor se’m dóna”.

Amb l’excel·lent resultat, entre les opcions de Zhou està la d’estudiar Física a  la Universitat Autònoma de Madrid o el doble grau de Física i Química a Barcelona. “És una alumna excepcional i varies de les notes dels seus exàmens són de 10, el que demostra la confiança que té en ella mateixa i la seua capacitat per a treballar”, va assegurar el director del centre, José Ramón Guarc.

El canvi en la metodologia d’exàmens podria haver afavorit als bons resultats de les proves. A causa de la crisi de la covid, la Universitat de Saragossa, responsable de les proves d’Aragó, va considerar elaborar una metodologia més oberta que contemplara major possibilitat d’elecció entre les preguntes.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank