Logotips d'organismes oficials

Comence l’EvAU 2020 celebrant-se per primera vegada a l’IES Matarranya

Al Matarranya un total de 22 alumnes efectuaran les provés, set joves han optat per les humanitats o ciències socials mentre que 13 han escollit ciències

Video Thumbnail
Examen Evau Ies Matarranya
Encara que un mes més tard de l'habitual, un any més arriben les proves d'accés a la universitat. Durant els pròxims tres dies fins al dijous 9 de juliol els alumnes de tot Aragó i gran part d'Espanya duran a terme una de les proves més importants per a la seua vida acadèmica. Al Matarranya un total

Encara que un mes més tard de l’habitual, un any més arriben les proves d’accés a la universitat. Durant els pròxims tres dies fins al dijous 9 de juliol els alumnes de tot Aragó i gran part d’Espanya duran a terme una de les proves més importants per a la seua vida acadèmica. Al Matarranya un total de 22 alumnes efectuaran les provés d’accés a la universitat. Per especialitzacions, set joves han optat per les humanitats o ciències socials, mentre que 13 han escollit presentar-se per ciències. A més, hi ha dos alumnes de promocions anteriors.

Avui mateix comencen les proves que este any podran fer a la capital comarcal i no hauran de desplaçar-se a Alcanyís. La jornada de dimarts ha arrancat, com de costum, amb les proves de llengua castellana fins a ben entrat el migdia. Per la tarde s’han fet les proves d’història i anglés. El segon dia començaran les assignatures optatives des de les 9 del matí i este dijous a les 8 de la tarde tots els alumnes hauran completat les proves.

Degut a la crisi sanitària actual, este any les proves s’han pogut desenvolupar per primera vegada a cada un dels centres educatius dels alumnes, que normalment es desplaçaven a Alcanyís. El Departament d’Educació, Cultura i Esport obrirà estos dies un total de 67 centres educatius a 29 municipis, tal com ja van afirmar a principis del mes de maig. En este sentit, l’IES Matarranya ha adaptat les seues instal·lacions per a poder acollir a la totalitat d’alumnes que es presenten a la convocatòria ordinària de la prova i així garantir una major distància física entre els alumnes. D’esta manera, hi haurà un total de sis localitats de la província que acullen avui l’EvAU: Alcanyís, Andorra, Calamocha, Terol, Utrilles i Vall-de-roures.

Dels alumnes del Matarranya es va obtindre un resultat positiu del ja acabat curs acadèmic. “Hem tingut molt bons resultats, en part motivats també per la normativa que ens ha arribat des del Departament d’Educació, en acord a nivell nacional, de potenciar els resultats de les dos primeres avaluacions i de pujar les notes segons els resultats de la tercera avaluació”, va explicar el director de l’Institut Ignacio Belanche.

L’EvAU 2020 ha estat durant els últims mesos un dels principals problemes a causa de la crisi sanitària provocada pel COVID-19. No només per les dates de desenvolupament de les proves, sinó també per les aglomeracions que es solen formar durant estos tres dies i, com no, per la pèrdua de temari que ha pogut suposar la teleformació per als alumnes de segon de batxillerat.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank